Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Italok kalóriatartalma

Italok kalóriatartalma

Vannak olyan alkalmak, amikor kivételt tesz még a legkeményebb fogyókúrázó is. Ilyenek például az ünnepek, a születésnap, névnap, házibuli, szilveszter és társai, amikor toastot mondunk egy ital társaságában, és koccintunk. Nem is kell említeni hogy miért, de ilyenkor mindenki egy kicsit enged magának.
A legjobban a kalóriaszegény italokkal járunk ilyenkor, de melyek is azok, vagy vannak egyáltalán? Majdnem nulla a kalóriaértéke a különböző light üdítőknek, de még ezektől is jobb a diétás gyümölcslé fogyasztása. A diétás gyümölcslé teljesen kalória-, és szénhidrátmentes. Az alkoholtartalmú italoknál már egészen más a helyzet. Néhány érdekesség: a legkisebb kalóriatartalma a diétás sörnek, a világos sörnek, a száraz vörösbornak, és a száraz pezsgőnek van, mindössze 60-70 kalória / dl. Azonban egy dl-es kiszerelés nincs sörből, és borból sem. A többi alkoholtartalmú italnak pedig már igencsak magas a kalóriatartalma. Ez nem is olyan meglepő, azonban némelyik tényleg elég meredek, mint pl. a koktélok, melyek alapból több ital összemixeléséből, és tömény cukorszirupból állnak. Néhány konkrét példa:
A boroknál egy deciliter mennyiségnél a legkevesebb kalóriát tehát a száraz vörösbor tartalmazza, azonban ez az érték nő a fehérbor, és a minőségi édes boroknál. A söröknél a legkevesebb kalóriát az alkoholmentes, majd diétás sörnél számolhatjuk, és ez sorrend szerint növekszik a világos sörtől egészen a maláta sörig, melynek kalóriaértéke 52 kcal/dl. A likőröknél ez az érték szintén deciliterenként számolva 115 kcal-tól (Martini), egészen 370 kcal-ig (tojáslikőr) terjed.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás