Jóga

A klasszikus asthanga jóga egy dinamikus változata a power jóga, amely arról ismert, hogy rendkívül hatékony módja a fogyásnak, a kalóriák égetésének. A hatha jóga szelídebb és könnyebb formáját jelenti a jógának. A hatha jóga ászanák segítségével összpontosítani lehet az alapvető jóga ászanák, testtartás mellett a légzési technikákra is. Ezért a hatha jóga ászanák gyakorlásával mintegy 175 kalóriát lehet elégetni óránként. A hatha jóga ászanák végzésével együtt jár a meditáció, a mély légzés, és a nyújtás, amelyekről ismeretes, hogy hosszú távú pozitív élettani hasznuk van. Jógázással hatékonyabbá válik a fogyás, mert serkenti a pajzsmirigy működését is, ami szintén elősegíti a súlycsökkenést. A Bikram jóga ászanák a jóga egy megint másik formáját jelentik. Magas hőmérsékletű ellenőrzött környezetben végzik. Így mielőtt valaki Bikram jógába kezdene, minden esetben konzultálnia kell háziorvosával, hogy egészségi állapotát tekintve szabad-e ezeket a meglehetősen megeröltető gyakorlatokat végeznie.
Napjainkban egyre népszerűbb a jóga, válogathatunk a nekünk megfelelő gyakorlási formák között, fizikai állapotunknak és életmódunknak megfelelően.

A szanszkrit, ászána szó eredetileg ülőhelyzetet jelent, a jógában a különböző testhelyzeteket, pozitúrákat jelenti. Minden ászána segít, jobban tudatában legyünk a testünknek, az elménknek és a környezetünknek. Kezdő jógázók figyelmébe ajánljuk, hogy a gyakorlatok közben ügyeljen arra, hogy semmilyen kényelmetlenséget vagy fájdalmat ne tapasztaljanak

Ezt mindenképpen olvasd el!

A jógaterápia tudományos alapja

A tudósokat azóta foglalkoztatja a jóga agyra és testre gyakorolt hatása, amióta az betört a …

Hozzászólás