Kezdőlap / Egészség és fitness / Jóga / Jóga és a gerincjóga

Jóga és a gerincjóga

Egyes kutatók szerint a jóga Indiából ered. Ezen fajta művészet célja a test-lélek-szellem egyesítése, egyensúlyba állítása, melyet a testmozgás és meditáció együttes alkalmazásával hozhatunk létre. A jóga mindennapos alkalmazása jó hatással lehet az emberek szervezetére, közérzetére és egészségére egyaránt. Jógázás alkalmával törekedni kell arra, hogy csak magunkkal foglalkozzunk, a külvilág problémáit próbáljuk erre az időtartamra elfelejteni, félretenni.
A jóga tanítására számtalan szervezet, iskola alakult, melyekkel megtalálhatjuk a számunkra kedvezőt. Számtalan változata lehet ennek a test- lélek egyensúlyba állításával foglalkozó tudománynak.
Léteznek különféle hindu-, buddhista, keresztény jógatípusok is.
A jóga célja a feszült izmok lazává tétele, a helyes légzés kialakítása továbbá a stresszoldás. A végső állapot elérésének ideje minden ember számára más és más.
A jógagyakorlatokat mindig a legkönnyebb feladatokkal érdemes elkezdeni, és folyamatosan kell haladni a nehezebbek felé. Választásom azért esett a gerincjógára, mert napjainkban emberek milliói kénytelenek ülőmunkát végezni a számítógépek előtt, amely rendkívül rossz testtartást eredményezhet, így számtalan gerincproblémás ember küzd ezen problémával.
Mivel a gerinc az ember minden mozgásához szükséges, feltétlenül fontos, hogy ezen testrészünkre nagyon sok időt szenteljünk. A gerincjóga célja a helyes testtartás kialakítása, a stresszes élettől való megszabadulás. Tudósok számtalan kísérletben kimutatták, hogy a stressz okozója lehet rengeteg betegség kialakulásának.
A gerincjógával végzett gyakorlatok kizárólag az elgyengült, helytelenül használt izmokra, ízületekre vannak jó hatással, ezáltal növeli a helyes testtartás alkalmazását. Ilyen órákon a résztvevők különféle talajgyakorlatokat végeznek, majd a végén meditációval, relaxációval zárják a foglalkozást.
Fontos tisztában lenni azzal, hogy gerincjógát csak olyan ember oktathat, aki rendelkezik megfelelő szaktanfolyam elvégzését igazoló papírokkal.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Test és Lélek egyensúlya

Teljesen mindegy, hogy ki vagy fiatal vagy öreg, férfi, nő, gyere, nyugdíjas. a jógát mindenki …

Hozzászólás