Kezdőlap / Egészség és fitness / Jóga / Jóga kezdőknek

Jóga kezdőknek

A jóga nemcsak testmozgás. A jóga életérzés,filozófia és kultúra is.A jóga célja testi és a szellemi erők felébresztése.
Alapvetően kétféle jógát különböztetünk meg:a testi és a szellemi jógát.
A jóga mindennapi gyakorlása rendkívül pozitív hatással van ránk.
A jóga célját mindenki másképpen értelmezi.A vallásos emberek Istenhez való közeledést vélik benne.Míg mások szellemi megtisztulást és önismeretet gyakorolnak vele.
A jóga által uralható a test és az érzelmek.A jóga segít hogy rátaláljunk önmagunkra és szellemi értékeinkre.És a mi nagyon fontos:nem kellenek hozzá sem drága gépek és berendezések, segédeszközök.Nem kell elmennünk termekbe esetleg utazni másik városba,hanem otthon a szobában egy kis szőnyeg is elég hozzá És egy nagy adag motiváció szükséges még hozzá..Anyagilag nem mindegy.
A jóga gyakorlatai segítenek abban,hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben ,ezáltal kiegyensúlyozottabbak legyünk és kevésbé ingerlékenyek,és stresszesek,ami valljuk be nagyon fontos.
A lényeg a belső dinamika.
A jógát többféle formában lehet végezni.A kezdőknek az ülő pózt szokták javasolni.
A jóga gyakorlatai kiválóan alkalmasak a mozgásszegény életmód,vagy a fizikai és szellemi fáradsággal járó munka leküzdésére.Az egész testünket átmozgatjuk és felfrissítjük vele.Csak a rangsort ne felejtsük le betartani,hogy ne rontsunk be ajtóstól a házba. Ha most kezdjük a jógát ne akarjunk azonnal a haladó és a profi szinten lenni idő kérdése és elérjük azt is.
Akárhogyan is jógázunk a lényeg a végeredmény itt is csakúgy mint minden másnál.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A jógaterápia tudományos alapja

A tudósokat azóta foglalkoztatja a jóga agyra és testre gyakorolt hatása, amióta az betört a …

Hozzászólás