Kezdőlap / Állatok / Rágcsálók / Juhé, malacom van!

Juhé, malacom van!

Aki ódzkodik a nagyobb testű állatok tartásától, de mégis vágyódik egy kedves, simogatható állatka társaságára annak a legideálisabb választás egy tengerimalacka. Amíg közelről nem találkozunk a rendkívül változatos külsejű malackák egy példányával, nehéz elképzelni, hogy milyen barátságos állatok.
Aki úgy dönt, hogy beszerez egyet közülük, talán legjobb, ha előzetes vizsgálódások alapján eldönti melyik fajta számára a legtetszetősebb. Természetesen ez a pénztárca vastagságától is függ, de általában elmondható, hogy nem igényelnek nagy befektetést. Szüksége lesz viszont különböző felszerelésekre. Mivel a malika egyik jó tulajdonsága, hogy alapjában helyhez kötött, szükség lesz egy ketrecre. Fontos, hogy nagyméretű, malackáknak való ketrecet válasszunk, különösen, ha kevés időnk van az állatka megmozgatásával, futtatásával foglalkozni. Mivel ezek a kisállatok szeretnek elbújni, jó, ha a ketrecen belül van egy kis házikó. Nem célszerű ebből műanyagot vásárolni, mert néhány hét, és egy része eltűnik a malac mindent szétrágó fogai között. Szükség lesz még etetőtálra, ill.itatóeszközre. Ez utóbbiból az önitatók a legjobbak, hamar rájönnek, hogyan kell kicumizni belőlük a vizet. Ha a ketrec alját beborítottuk alommal, pl. faforgáccsal, bele is helyezhetjük új jövevényünket. Ne vegye kedvünket, ha az állatka kezdetben félénk, ez természetes, türelmes bánásmóddal egyre jobban felismeri új gazdáit. A malacka alapétele a széna, ez fontos, hogy állandóan legyen előtte, szükséges a jó emésztéséhez. Ezenkívűl vásároljunk magkeveréket, ideális, ha minél kevesebb kukoricaszemet tartalmaz, mert időnként a fogukon is fennakadhatnak. Amit nagyon kedvelnek, és fontos is számukra a zöldségfélék, pl. uborka, sárgarápa, petrezselyem, stb. Ügyeljünk arra, hogy mielőtt ezekkel megkínálnánk, alaposan tisztítsuk meg az esetleges vegyi szennyeződésektől. Ha mindez meg van, semmi sem tarthat vissza a malacka változatos hangokkal történő hálálkodásától.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A tengerimalac színváltozatai

A tengerimalacokat nemcsak jellemzőik, de színük alapján is megkülönböztethetjük. Számos színváltozatot ismerünk, melyek egytől egyig …

Hozzászólás