Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Kalóriaszámláló

Kalóriaszámláló

Nagyon sokan olyan diétába, vagy fogyókúrába kezdenek bele, ahol számolgatni kell a kalóriákat napról-napra. Nem mondhatjuk, hogy aki ezt választja, rosszul jár, viszont sok sikert kívánunk nekik, ha már elkezdték az őrületbe kergető számolásokat. Segítségül itt van néhány nassolni való kalóriaértéke, amit ha végigolvasunk, hasznos tapasztalatokat szerezhetünk belőle. A következőkben pékáruk, édességek, sós rágcsálnivalók, üdítők, és gyorséttermi ételek kalóriaértéke van feltüntetve.
Pékáruk: Amihez a legkönnyebb reggelente hozzájutni, és még finom is. Egy tejes kifli kalóriaértéke 133 kcal, míg egy cukros briósé 166 kcal. A fornetti is bűnnek bizonyul, mindössze 10 dkg pogácsa 408 kcal, 10 dkg túrós sütike pedig403 kcal.
Édességek, cukrok: A csokik terén sem járnak túl jól azok, akik kalóriaszámláló diétába kezdenek, mindössze egy darab Raffaello 60 kcal, egy twix csoki 273 kcal, 2-3 db pilóta keksz pedig 512 kcal! Egy Balaton szelet még megengedhető: 169 kcal, viszont a gumicukorból már 10 dkg 330 kalória.
Sós rágcsálnivalók, amiket a délelőtt, vagy délután folyamán előszeretettel rágcsálunk, vagy ami filmnézés közben is mindig előkerül: 10 dkg tortilla chips 476 kcal, 10 deka popcorn 240 kcal, 10 deka bármilyen chips, 530 körüli kalóriát tartalmaz! A kalóriaversenyt a sós rágcsák között a sós mogyoró nyeri, melyből 10 dkg 850 kcal, így lehagyva a tökmagot, amely mindössze 630 kcal-t számol. A legjobban a ropival járunk, amiből egy csomag 160 kcal-t tartalmaz.
Az üdítők közül a legnagyobb kalóriaértékű a kóla, amelyből egy fél liter 220 kcal, de a rostos leveknél is megközelítőleg 250 kalóriával számolhatunk. Érdekességképp egy kávé tejszínnel, és cukorral 40 kcal.
A gyorséttermi hamburgerek, és ételek sem kímélnek bennünket, az ilyen ételek átlagos kalóriaértéke 250-900 kalória között mozog.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás