Kezdőlap / Kanári-szigetek / Kanári-szigetek: La Palma

Kanári-szigetek: La Palma

A Kanári-szigetek egy összesen 13 szigetből álló, spanyol fennhatóság alatt álló csoport az Atlanti-óceánon. Legnagyobb és egyben legkedveltebb ezek közül Tenerife, amely a vezető turisztikai célpont is. További nagyobb szigetei még Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura, Gomera, Hierro valamint La Palma.
Aki nem szereti annyira a nyüzsgést, annak célszerű valamelyik kevésbé felkapott szigetet célba venni, mint például La Palma, de ajánlatos figyelembe venni ezen úti cél kiválasztásakor, hogy vulkanizmus szempontjából aktív területről van szó, az utolsó kitörés 1971-ben volt. Egyébként igen csendes, elszigetelt hely, ennek is köszönhető egyedi élővilága.
La Palma nem az ott zajló éjszakai életről lett híres. Fővárosa Santa Cruz de La Palma, ahol az Iglesia el Salvador templomot és a tengerészeti-történelmi múzeumot érdemes felkeresni, azonban a sziget turisztikailag leglátogatottabb városa Los Cancajos, itt vannak a legnagyobb üdülőközpontok is. Los Llanos de Ariadne a sziget legnagyobb települése, itt a szobrok és falfestmények iránt érdeklődők találják meg számításukat. Akik az abszolút nyugalomra vágynak, azoknak ajánlható Tazacorte: a városban még szálloda sincs, csupán apartmanokat lehet találni és tele van hangulatos kis éttermekkel.
A sziget északi részén található egy nemzeti park is, ahol a híres Caldera de Taburiente-t, a világ legnagyobb kráterét lehet megcsodálni a töméntelen hegyen és sziklán kívül persze, és ha szerencséje van, még egy muflont, kanári gyíkot vagy vadnyulat is láthat.
A szigeten több strand is található, azonban nincs tömegnyomor – valószínűleg a csupán 22 fokos víz és a parton lévő kavicsok miatt. Különböző nehézségű turisztikai útvonalak is ki vannak jelölve, amelyeken kerékpárral is végig lehet tekerni – amennyiben bírja az illető szusszal a meredek terepet. Kerékpárosoknak a bukósisak használata kötelező! La Palma legmagasabb pontján található egy obszervatórium is, ahonnan a világon a legjobb a csillagokat tanulmányozni.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Palmitos park

Gran Canaria szigetén nem messze Maspalomastól található a hegyek között ez a kis idillikus állatkert. …

Hozzászólás