Kezdőlap / Cukorbetegség / Cukorbetegség – az alattomos kór

Cukorbetegség – az alattomos kór

A cukorbetegség a hiedelemmel ellentétben nemcsak az idősebb korosztályt érinti, sajnos egyre több fiatal és gyermek is érintett. Egy egyszerű és fájdalommentes vizsgálattal kideríthető, hogy a betegség fennáll-e. Akinél diagnosztizálják a diabéteszt, a későbbiekben is fontos, hogy vércukorszintjét rendszeresen ellenőrizze.
A cukorbetegségnek két fajtája ismeretes: lényegesen kevesebben vannak azok, akiknek veleszületett cukorbetegségük van, az elterjedtebb a szerzett diabétesz, melynek esetleges kialakulását életmódunk, táplálkozásunk nagyban befolyásolhatja.
A cukorbetegségre jellemző, hogy súlyosbodik, amennyiben a beteg nem figyel oda étkezésére és a megfelelő testmozgásra. A szervezet egyre kevesebb inzulin termelésére képes, így azt később injekció formájában kell adagolni.
A cukorbetegség jellemzően az ereket támadja meg, ennek következtében alakul ki a közismert lábszárfekély, illetve látásromlás következik be. Néhány kutatás foglalkozik azzal a témával, mely szerint a szervezet lúgosítását elősegítve csökkenthetjük ezen tünetek előfordulását, illetve a rendszeres, nem megerőltető testmozgással testünket több inzulin kiválasztására serkenthetjük.
Szénhidrátszegény, illetve alacsony glikémiás indexszel rendelkező élelmiszerek fogyasztásával is segíthetjük szervezetünk betegség elleni küzdelmét, ugyanis kisebb mennyiségű szénhidrát bevitelekor nem kényszerítjük testünket további inzulin kiválasztására.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A cukorbetegség megelőzése, gyógyítása

Napjainkban egyre többen válnak a cukorbetegség valamely változatának áldozatává. Ehhez nagymértékben hozzájárul az egészségtelen táplálkozás, a stressz, a mai mozgásszegény életvitel. Napjainkban a gyerekek mozgás helyett előszeretettel töltik idejük nagy részét számítógép, vagy tévé előtt ülve, amiben persze rengeteg szülő is hibás. Rohanó világunkban a változatos étrend fogyasztása helyett számtalan embertársunk gyorséttermi ételeket fogyaszt, mit [...]

Leave a Reply