Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Kávé, tea, tornagyakorlatokkal való fogyás

Kávé, tea, tornagyakorlatokkal való fogyás

Kávé és tea:
A kávé és a tea megemeli az alapanyagcsere-értéket. Ebből a szempontból – amennyiben más egészségügyi probléma, például szívbetegség nem ellenjavallja ezt – bármennyit ihatunk akár az egyikből, akár mindkettőből, de ügyelni kell arra, nehogy gyomorégést vagy szívdobogást okozzanak.
Egy kísérlet során, amelynek eredményeit az European Journal of Clinical Nutritionban publikálták 2000-ben, a zöld tea hatásait vizsgálták. Három különböző erősségű teát (2,5 g/150 ml, 5 g/300 ml, 7,5 g/450 ml) itattak tíz egészséges felnőttel. Az önként jelentkezők plazmakapacitásának mérésére általános laboratóriumi teszteket használtak. A plazma semlegesíti a szabad gyököket, azaz az idő előtti öregedésért, a szívbetegség és a rák kialakulásáért felelős káros molekulatöredékeket. A tea fogyasztása utáni első és második órában vérmintát vettek a jelentkezőktől. A két erősebb tea 7%-kal, illetve 12%-kal növelte az antioxidáns tevékenységet.
Ez nagyon jó hír, és jelzi, hogy az energiatermelésért közvetlenül felelős más tápanyagok is hasonló aktivitást mutattak.

Testmozgás:

Mint azt mindannyian tudjuk, a test- mozgás is felgyorsítja a szervezet zsírégető tevékenységét. A testmozgás
az izomsejtekben található mitokondriumok számának növelésével járul hozzá az alapanyagcsere-érték növeléséhez (a mitokondriumok a sejtek mikroszkopikus méretű energiatermelő egységei, amelyek a glükózt energiává alakítják át). A rendszeresen, heti öt alkalommal
25-30 percig végzett testmozgás jelentős hatással van a zsírégetésre, és az elkövetkező 18 órában is megnöveli a szervezet energia-felhasználását.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

1 hozzászólás

  1. Sziasztok! Tudtátok, hogy van egy olyan weboldal, ahol az összes ázsiai tea fenn van leírással, hogy mire jó, mikor használják- és még rendelni is lehet? Nagyon tuti! http://www.ilovetea24.com/

Leave a Reply