Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Kalóriaszegény életmód

Kalóriaszegény életmód

A kalóriaszámlálós fogyókúránál nem csak a számológépet, a fejünket is érdemes használni. Ha megragadjuk a lényeget, és rálelünk az egész kulcsára, sokkal könnyebbé tehetjük saját magunk számára az egészet.
Mint mindent, ezt is könnyebb néhány apró dolog segítséggel végigcsinálni. Egy jó tipp, hogy a diéta kezdetén használjunk- vagy szerezzünk be- egy konyhai mérleget. Így könnyebben, és pontosan kimérhetjük a megfelelő adagot minden hozzávalóból. Emellett szerezzünk be egy jobb minőségű teflon edény készletet, de legalább egy serpenyőt. Az ilyen edények segítségével a zsiradéktól is megszabadulhatunk, így máris kevesebb kalóriát kell számolnunk.
Vásárláskor mindig legyünk okosabbak, és céltudatosan vegyünk meg mindent. Ez azt jelenti, hogy minden címkét gondosan olvassunk végig, így mielőtt beletesszük a kosarunkba az ételt, már tudjuk a zsírtartalmát, a kalóriaértékét, és a benne lévő szénhidrát tartalmat. A kalóriaszámolgatás közben megváltozhat egyes ételekről a véleményünk. Egy példa: egy szelet kenyér 200 kcal, míg egy 10 dkg paprika 20 kcal. Nem az a lényeg hogy mindent vonjunk meg magunktól, hanem hogy gondosan megválogassuk azt, amit megeszünk. Bármit ehetünk, csak a mennyiségre kell figyelni.
Létfontosságú a víz. Mint minden diétánál, és fogyókúránál, itt is. Bármikor, bármennyit, és minden helyett lehet, és kell is inni. A víz pedig-aki eddig nem tudta- csökkenti az étvágyérzetet, és ugyanúgy jóllakottságot érzünk tőle, mintha egész nap rágcsálnánk. A kulcs tehát, igyunk annyi vizet, amennyi csak belénk fér. Egy másik alternatíva arra, hogy mégsem kelljen mindenről lemondani amit szeretünk enni: találjuk ki az étel kalóriaszegény változatát. Nem olyan nehéz, csak egy kis kreatívság, és gondolkodás kell hozzá.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás