Kezdőlap / Hitel / Ki igényelhet szocpolt?

Ki igényelhet szocpolt?

A szocpol, egy olyan támogatás, melyet az állam nyújt a fiatal pároknak, házasoknak. A szocpol legfőbb jellemzője, hogy nem kell visszafizetni. Az alap változat új lakás vásárlására, vagy építkezésre igényelhető, de ma már van egy másik fajta is, a fél szocpol, mely használt lakás vásárlásakor igényelhető. Egy harmadik változata, a megelőlegezett szocpol, melyet az olyan fiatal házaspárok vehetnek igénybe, akiknek még nincs, vagy csak egy gyermekük van.
A szocpol, teljes nevén szociálpolitikai támogatás, igényelhető új lakás építésére, újonnan épített lakás vásárlására, a lakás bővítésére (amennyiben legalább egy szobával bővül), és a három, vagy több gyermekes család részére, amennyiben régi (saját tulajdonban lévő) kisebb lakásukat egy nagyobbra szeretnék cserélni.
A szocpol támogatás összege gyermekenként változik, illetve növekszik. A hivatalos szocpol támogatás csak az új lakás építésére, valamint az új lakás vásárlására vonatkozik. Amennyiben új lakás vásárlására vagy építésre igénylik a támogatást, akkor a pénz összege: egy gyermek után 900 000 Ft, a második gyermek megszületése után 1 500 000 Ft, így kettő gyermek után ez az összeg 2 400 000 Ft. A harmadik gyermek által 1 400 000 Ft, a negyediknél pedig 800 000 Ft, míg a további gyermekek esetében 200 000 Ft. Így a háromgyermekes család 3 800 000 Ft-ot kap, a négy gyermekes 4 600 000 Ft-ot, öt gyermek után 4 800 000 Ft a támogatás összege.
A fontos, hogy a gyermek vér szerinti, vagy örökbefogadott, a gyámsága alatt álló, és a szülő által eltartott legyen.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Vállalkozói hitel kezdőknek

A mai bizonytalan világban, amikor a munkaerőpiacon folyamatos leépülés tapasztalható egyre többen gondolkodnak abban a …

Hozzászólás