Kezdőlap / Hitel / Ki kaphat fél szocpolt?

Ki kaphat fél szocpolt?

A fél szocpol, azaz a fél szociálpolitikai támogatás annyit jelent, hogy az új helyett, használt lakásra adják a támogatást. Míg az eredeti szocpol új lakás vásárlására, vagy építésére fordítható, a fél szocpol használt lakás vásárlására felhasználható támogatás. Ezt is, ahogyan a szocpolt, az állam biztosítja, és nem kell visszatéríteni. (ezért nem kölcsön, hanem támogatás)
Igényelni lehet olyan lakásra, mely az igénylő tulajdonában áll, és legalább egy helyiséggel, vagy szobával akarják bővíteni, valamint olyan lakásra, melyet (a három, vagy több gyermekes család) vásárolni szeretne, így lecserélve a régi, kisebb lakásukat. 
A fél szocpol összege jelentősen kevesebb, mint a szocpolé, de itt is a gyermekek számával együtt változik az összeg. A fél szocpol támogatás összege egy gyermek után 450 000 Ft, a második gyermek után 750 000 Ft, a harmadik gyermek után 700 000 Ft, a negyedik gyermeknél 400 000 Ft, és minden később született gyermek után további 100 000 Ft. Így összesen kettő gyermekes család 1 200 000 Ft-os támogatáshoz, háromgyermekes család 1 900 000 Ft-os, négygyermekes család 2 300 000 Ft-os állami támogatáshoz jut. 
A fél szocpolnál is ugyanazok a fontosak, a gyermek-szülő kapcsolatánál, mint a szocpolnál, tehát a gyermek vagy vér szerinti, vagy örökbefogadott, de mindenféleképpen a támogatást igénybe vevő szülő gyámsága alatt áll, és a szülő az eltartója. Amennyiben az örökbefogadott gyermek csak ideiglenesen van elhelyezve a nevelőszülőnél, akkor a támogatást vissza kell fizetnie, vagy egy másik gyermeket örökbe fogadnia.

Ezt mindenképpen olvasd el!

CIB Bank, személyi kölcsön

A XXI. század emberére jellemző, hogy ilyen-olyan oknál fogva igénybe kell vennie különféle kölcsönöket, hiszen …

Hozzászólás