Kezdőlap / Állatok / Rágcsálók / Kiruccanás a nyuszival

Kiruccanás a nyuszival

A nyúltartók soha nem szeretik magára hagyni kedvencüket, legszívesebben egy percre sem. De mi van akkor, ha már lebeszéltük a nyaralást, esetleg a távoli rokonok látogatását? Semmi gond, hiszen egy alapos előretervezéssel megtalálhatjuk magunknak, és nyuszónknak is a legjobb megoldást. Ha az elutazás hosszabb időt vesz igénybe, több szempontot is vegyünk figyelembe.
– Ha úgy döntünk, hogy a nyuszit inkább otthon hagyjuk, mert nem merjük bevállalni vele az utazást, keressünk fel egy megbízható ismerősünket, esetleg valamelyik csalástagunkat, akit ismer a nyuszkó is, és van valami fogalma az állattartásról. Mindenképpen közöljünk vele minden tényt az etetésről, mikor, mit, és mennyit adjon neki enni; itató feltöltése friss vízzel, stb. Mondjuk el a takarítással kapcsolatos dolgokat is, és feltétlenül közöljük az állatorvos telefonszámát. Jobb ha felvilágosítjuk mire figyeljen, melyik viselkedésre hogy reagáljon. Mondjuk meg, hogy ha bármi szokatlant vesz észre, inkább vigye el az orvoshoz. Persze az is egy variáció, ha a megbízott lakásában tölti addig a nyuszi az időt, ilyen esetben legalább többet van társaságban.
– Ha egyáltalán nincs ismerős, vagy családtag, akire rábízhatnánk kedvencünket, marad az utolsó alternatíva, hogy magunkkal visszük. Természetesen csak olyan esetben tehetjük ezt meg, ha nem kirándulni megyünk, vagy valami állandó mozgást igénylő programra, hiszen városnézés közben nem sok időnk jutna arra, hogy vele foglalkozzunk. Másrészt sokat segíthet, ha már előtte is utazott a nyuszika, az útra válasszunk egy nagyobb hordozót, olyat melyben kényelmesen elfér, és le is tud feküdni, vagy –ha megoldható- vigyük saját ketrecében. Ez inkább akkor lehetséges, ha autóval megyünk. Ne feledkezzünk meg az utazás közben a nyuszónak is szüksége van sok mindenre: ételre, friss vízre, arra hogy ne legyen túl meleg helyen, de ne is huzatos helyet válasszunk, pl. ne húzzuk le az autó ablakát!
– Nagyon fontos, hogy előre gondoskodjunk, és a meglepetések elejét vegyük. Nézzük meg, hogy a helyen, ahová megyünk hol van állatorvos, és azt, hogy a nyuszink minden szükséges felszerelése nálunk van e. Ha rokonlátogatásra megyünk nem lesz gond az elhelyezéssel, de ha szállodában tudjuk tölteni az időt, vegyünk minden tényezőt figyelembe! A legfontosabb, hogy a nyuszit ne terhelje meg feleslegesen az utazás, és érezze a törődésünket ilyenkor is.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Vajon mit eszik a tengerimalac?

A tengerimalac etetésében, a legnagyobb hangsúlyt fektessük a megfelelő mennyiségű szénára. Nemcsak hogy ez az …

Hozzászólás