Köredzés

A köredzés lényege, hogy a főbb izomcsoportokat mozgatja meg. Egyes szakemberek szerint, amikor a fogyás megáll egy időre, akkor ez az edzés belendítheti a folyamatokat. Az intenzitás, a pihenési idő és a terjedelem váltásával más-más célt érhetünk el. Az edzés végezhető eszközök nélkül, de akár súlyzóval, labdával stb…
Néhány típusa: Erő-állóképesség fejlesztés, állóképesség fejlesztés, szuper vagy kombinált köredzés (kardio és súlyzós gyakorlatok)
Lehet testrészek szerint edzeni, például első körben a kar izmait edzi, második körben a láb izmait és így tovább.
De miért is jó a köredzés?
-multifunkcionális módszer
-nem monoton edzéstípus
-anyagcserét javítja
-különböző edzettségű emberek is végezhetik ugyanazokat a gyakorlatokat
-szív-és keringési rendszerre jó hatással van, fejleszti azt

Példa köredzésre:
Béres Alexandra – Pörgesd fel!
Az edzés lényege, hogy 3x kell mindent megismételni. Először kis ismétlésszámmal dolgoznak, majd nagy ismétlésszámmal, harmadszorra pedig közepes intenzitással. A gyakorlatokat ugyanazok, csak az ismétlésszám és az intenzitás váltakozik.

Az edzés lényege, hogy otthon is elvégezhető, gépek nélkül. Így nem kell drága edzőtermi bérletet venni hozzá. Végülis a hagyományos edzés sűrített változatának lehet nevezni. Minden izom arányos terhelés kap, az különös fontos a kezdőknél, hiszen ők még ilyenkor nagyon lelkesek és sokszor képesek túlterhelni az izmaikat, amivel többet ártanak, mint használnak.
Az a fontos, hogy a vér áramlása egyik tesztrészből a másikba folyamatos legyen, és ne csak egyetlen testrészt mozgassunk meg.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Bringázás a feszes izmokért

Biciklizés közben testünk akkor működik a legjobb hatásfokkal, ha az erőkifejtés és az annak során …

Hozzászólás