Kezdőlap / Egészség és fitness / Fitnesz / A zsírégetés rejtelmei

A zsírégetés rejtelmei

Amikor eljön a nyár, már nem tudjuk tovább takargatni a ránk rakódott zsírréteget. A felesleges kilók lefaragása hosszú és cseppet sem könnyű folyamat, de ha tudjuk, hogy mennyit és honnan szeretnénk leadni, máris könnyíthetünk a dolgunkon.
Vannak olyan testformáló gyakorlatok, amelyek az izomtömeget növelik, de nem égetik el a zsírt, és fordítva. Azonban a legtöbbször igaz, hogy ha nagy súllyal, de kevesebb ismétlésszámmal csinálunk egy gyakorlatot, akkor az az erősítést szolgálja, míg ha kis súllyal többször végezzük el, akkor azzal zsírt égetünk. A látványos eredmény eléréséhez fontos a rendszeresség, a kivitelezés során a helyes testtartás, a fokozatosság és a helyes légzés. Minden esetben 20-30 perces bemelegítéssel kezdjünk, ez után kezdi csak a szervezet felhasználni a tartalékait. A bemelegítés után álljunk neki a pulzusszámot megemelő gyakorlatoknak. Személyiségfüggő és erőnlétfüggő, hogy kinek milyen mozgásforma ajánlott, vagy mit szeret csinálni. A kerékpározás például kiválóan formálja a comb és a fenék területét, napi egy óra pihenés nélküli tekerés rövid időn belül biztosan meghozza a kívánt hatást. Figyelni kell itt is a helyes tartásra, és arra, hogy ne hajtsuk túl magunkat a legelején, legyen inkább végig egyenletes a tempónk, de bírjuk végig erővel.
30-40 perc futással már jól formálható a láb, a has és a fenék. A kocogás csak annak ajánlott, akinek van lehetősége az aszfalt helyett kevésbé rugalmatlan felületen futni. Természetesen, ha valaki az edzőtermek híve, ott választhatja a futópadot, de a sztepper vagy az elliptikus tréner ugyanúgy megfelelőek a zsírégetéshez.
A gyors tempóban végzett fél-egy órás úszás lehet a leghatékonyabb zsírégető sport, a rendszeres intenzíven kivitelezett úszástól szabályosan leolvadhatnak rólunk a kilók, ráadásul a narancsbőr ellen is eredményes.
A legjobb azonban, ha váltogatjuk az edzés módját, tudniillik, ha kizárólag egy mozgásformát végzünk, ahhoz hamar hozzászokunk. Nem árt azt sem megjegyezni, hogy a zsírégetés mit sem ér megfelelő étkezés nélkül.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Aerob

Aerob folyamat: „Olyan kémiai átalakulás, többnyire mikroorganizmusok (aerob szervezetek) hatására végbemenő szerveranyag-leépülés (bomlás, fermentáció), amelynek …

Leave a Reply