Kezdőlap / Egészség és fitness / Fitnesz / Legyünk edzettek minden nap!

Legyünk edzettek minden nap!

Hajlékonyságot fokozó gyakorlatok

A testmozgásnak ez a formája a nyújtózkodó mozdulatokat foglalja magában (itt nincs ugrálás), amelyek lazítják az izmokat, harmonikusabbá és fürgébbé teszik a mozgást. Ha aerobic előtt bemelegítő gyakorlatként alkalmazzuk, vagy utána levezetőként, akkor megelőzhetjük a kisebb sérüléseket. A hajlékonyságot fokozó gyakorlatok közé tartozik a jóga és a tai chi – ezek az energiaforrás segítségével összekötik a testet a lélekkel. Próbáljon nyújtó gyakorlatokat beiktatni a munkanapjába, főleg ha hosszú időn keresztül ülő- vagy állómunkát végez.

Erőnlétet fokozó gyakorlatok
A súllyal végzett gyakorlatok nemcsak az erőnket fokozzák, hanem javítják állóképességünket is. Az izomépítés során testünk zsírt éget, ezért vékonyabb lesz. Az erőnléti gyakorlatok (ide tartozik a jóga is) növelik az izom tömegét, és távol tartják a csontritkulást.

Az egyensúly megteremtésére irányuló gyakorlatok
A gyakorlatok segítségével egyensúlyban tarthatjuk a doshánkat. A Vata típusnak hasznára válhatnak azok a nyugtató gyakorlatok, amelyek az ügyességre és a koordinációra fektetik a hangsúlyt. Ilyenek a nyújtó gyakorlatok, a jóga, a gyors tempójú séta, a kerékpározás és a tánc.
A versenyszellemű Pitták kerüljék a versenysportokat, és válasszák inkább a testmozgás nyugodtabb formáit, a jógát, a kocogást, a kerékpározást, a túrázást és a síelést.
A jó állóképességű Kaphák választhatják a súlyzós testmozgást és az élettel teli gyakorlatokat, amilyen például az erőnléti jóga, a kocogás, az úszás, a terepsíelés, vagy az aerobic bármely formáját.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Aerob

Aerob folyamat: „Olyan kémiai átalakulás, többnyire mikroorganizmusok (aerob szervezetek) hatására végbemenő szerveranyag-leépülés (bomlás, fermentáció), amelynek …

Leave a Reply