Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Astrodiéta – Kos

Astrodiéta – Kos

Mottó: “Úgy menjen minden, mint a karikacsapás”
A Kos csillagjegyűekre (03. 21.–04. 20.) jellemző az arányos testalkat (kerek formák), a jó felépítés (vastag csontozat). Fent és lent fejlett.
Kockázati zónák: mindenütt (nyak és arc elhízása), főleg a has, a gyomor és a csípő.
A Kos jegyűek türelmetlenek, ez megnyilvánul az étkezésében is. A Kosok szeretik az újdonságokat ezért legyen az akár a legradikálisabb fogyókúra, belekezdenek, aztán amilyen hirtelen elkezdték, olyan gyorsan abba is hagyják azt. Így a kosoknál igen gyakori a jojó-effektus: fogyás – hízás – fogyás követi egymást gyorsan váltakozva.
A Kosoknak meg kell tanulniuk, élvezni az ízeket. A kapkodó, rendszertelen evés folyamatos túlsúlyhoz vezet, ezért meg kell tanulniuk rendszeresen és lassan étkezni. Csökkenteni kell a fehérjék fogyasztását, és növelni a rostok mennyiségét. Este pedig mentatea ajánlott, amely nyugtató és bélműködést javító hatású.
A Kos számára az ideális fogyókúra nincs, számukra kizárólag a rendszeresített böjti napok és a kalóriaszegény étkezés hozhat eredményt. A fogyókúra alatt igyanak minimum 2 liter teát és ásványvizet, amely meggyorsítja a zsírégetést és javítja a közérzetet.
Minta a 3 napos böjthöz:
Az első nap a gyümölcsnap, amikor is 1,5 kilogramm gyümölcsöt lehet elfogyasztani egyenletesen elosztva. Közben sokat kell inni.
A második nap a rizsnap. Ezen 125 gramm barna rizst kell megpárolni és só nélkül három étkezés alkalmával elfogyasztani. A reggeli adagot 2 apróra vágott almával, az ebédre és a vacsorára szánt mennyiséget 100-100 gramm salátauborkával keverjük össze.
A harmadik nap az ivónap, amikor is legkevesebb 3 liter folyadékot, zöldséglevest, hígított gyümölcs-és zöldséglevet vagy/és ásványvizet kell elfogyasztani.
vagy lehet választani a 7 napos diétát napi 3 étkezéssel. (Reggeli, 1 meleg, 1 hideg étkezés)
A Kos számára fogyókúrához legjobb időszakok áprilistól júniusig, augusztustól decemberig.
A kosnak ajánlott sport a fal labda, küzdősportok, kerékpár, vadvízi evezés.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás