Korfu – Kerkyra

Korfu az egyik leglátogatottabb görög szigetek közé tartozik. A Jón szigetcsoport tagja, amelyet „smaragdzöld sziget”-nek is szoktak nevezni, a szigetet borító örökzöld dombok miatt.

Korfu történelme több ezer éves múltra tekint vissza, így nem csoda, hogy rengeteg látnivalóval kecsegtet az ide látogató turistáknak. Ilyen például a paleokastritsai férfi monostor, az Achilleon palota, Angelokastro vára vagy a Mon Repos palota. Illetve a kultúra, a régi kori ereklyék kedvelői ellátogathatnak a Szent György palotába, a régészeti és bankjegy múzeumba is.

Hajókirándulások, szigeti körutak, görög estek, búvárkodás várja az ide látogatókat. Természetesen a legnagyobb vonzerő a természet szépsége, amit a nyugodt pihenésre vágyók kiélvezhetnek a tenger homokos vagy kavicsos partján pihenve, valamint az aktív pihenésre szavazóknak rengeteg lehetőséget kínálnak az adrenalin szint fokozására. Szinte minden partszakaszon megtalálhatók az extrém sportok kedvelőit kiszolgáló lehetőségek.

De a lenyűgöző tengerpart mellett lehetőség van arra is, hogy ellátogassunk a korfui aquaparkba, amely az egyik legkalandosabb és legcsodálatosabb vízi vidámpark Európában, ahol gyerekek és felnőttek, pihenni vágyók, és az izgalmakat kedvelők is kellemesen eltölthetik az időt.

A fiataloknak sem kell aggódniuk, Korfu rendkívül nyüzsgő város, színes éjszakai élettel. Az egymás mellett sorakozó szórakozóhelyek széles koktélok választékkal, udvarias kiszolgálással, harsány zenei élettel várják, csábítják az ide látogatókat. És természetesen a romantika sem maradhat el: a csendes tengerparton vacsora a naplementében garantáltan örök életre szóló élményt ad.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Jökulsárlon az elbüvölő gleccser

Jökulsárlon szó szerint azt jelenti: gleccser lagúnában (Jörkull- gleccser, Lon –lagúna). Abban az időben, a …

Hozzászólás