Kezdőlap / Divat-szépség / Körömlakkozás

Körömlakkozás

Nem mindenki olyan szerencsés, hogy születésétől fogva formás, és önmagukban is esztétikusan mutató körmei vannak. Ha nem vagyunk megelégedve azzal, ahogy a körmeink kinéznek, a körmök festésével szebbekké, mutatósabbakká tehetjük. Mindazonáltal tudni kell, hogy a gyakori körömfestés nem tesz jót a körömnek, ezért időről időre, legalább hetente ajánlatos eltávolítani a lakkot, és pár napig pihentetni a körmöket. Nem csak maga a körömlakk, hanem a körömlemosó folyadékok is tartalmaznak káros anyagokat, ezért ha körömlakklemosóról van szó, válasszuk az acetonmentes változatot.
Miután készen vagyunk a megfelelő forma kialakításával, jöhet a köröm színezése. Bármilyen színű lakkot is vigyünk fel, előtte mindenképpen használjunk átlátszó lakkot, hogy jó alapot biztosítsunk a színes rétegnek, és hogy ezzel megakadályozzuk a köröm elszíneződését.
A lakkozás tartóssága attól függ, hogy milyen minőségű termékekkel dolgozunk. Ha nem a legdrágább és legtartósabb készítményeket vesszük meg, és hamar lepattogzik a körmünkről, akkor se essünk kétségbe, inkább fessük át újra a körmöt, mert a lepattogzott körömlakk nem túl mutatós. A kiválasztott szín felvitele a következő lépés. Minél élénkebb a szín, annál pontosabban kell lennünk, hiszen élénk színek esetében feltűnőbbek a hibák. A helyes technika alkalmazása abból áll, hogy először a köröm közepére húzzunk egy csíkot, majd a két szélére egyet-egyet. Ha kifutottunk a köröm melletti bőrre, az frissen vagy a körmünkkel el tudjuk távolítani, vagy később egy körömlakklemosóba mártott fültisztító pálcikával. Ha színes réteget egy átlátszó fedőréteg követ. Minden újabb réteget csak akkor vigyünk fel, ha az előző már biztosan megszáradt, és mivel minél vastagabban viszünk fel egy réteget, annál lassan szárad meg. Fedőlakkból már olyan is kapható, ami nem csak fényes csillogást kölcsönöz a körömnek, hanem meggyorsítja a száradást is. Egy jól elkészített lakkozás akár egy hétig is változatlan formában megmarad.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A zsírszövet eltávolítása

Aki már egyszer komolyan harcolt a túlsúlya ellen, az jól tudja, hogy tulajdonképpen egészen elfogadható …

Hozzászólás