Kezdőlap / Egészség és fitness / Akupresszúrás masszázs

Akupresszúrás masszázs

Az akupresszúrás energiamasszázsról

Az akupresszúrás masszázs lényegileg az akupunktúrán alapul, ősi kínai tradíciók alapján. Ugyan azokat a pontokat, ideggyököket, idegvégződéseket stimulálja, amiket a tűkkel teszik, csak itt nyomással érik el a megfelelő hatást.
Nem a bajra koncentráló, hanem az azt kiváltó ok megszüntetésére irányul ez a fajta masszázstípus.

Magyarországon talán 8-10 masszőr ismeri, és gyakorolja ezt a típust, azoknak is a többsége kínai, vagy magasan képzett harcművész.

Mivel a nyomás nagyobb felületen történik, mint a tűszúrás, előtte elő kell készíteni a testet, fel kell szabadítani az idegvégződéseket, ideggyököket és energia csatornákat, hogy az akupresszúra elérje kellő hatását. Ez az előkészítés a hagyományos izomlazító masszázshoz meglehetősen hasonlító, de speciális technikát igényelve érhető el.

A masszázs második, fontos eleme az energia masszázs.
Ennek lényege, hogy a bennünk lévő életenergia, a Chi megfelelő áramlását biztosítsuk. Az energia csatornákat meg kell tisztítani az elzáródást okozó méreganyagoktól, izomletapadásoktól, hogy az energia szabadon elérhesse minden porcikánkat, ezzel meginduljon az öngyógyító folyamat a testben. Ezek a műveletek is akupresszúrával történnek.

A masszázs során a masszőr bekapcsolódik a paciens energiakörébe, és mint egy transzformátor, magán keresztül felerősíti a Chit, majd azt visszajuttatja a vendég energiaköreibe. Az összekapcsolódást speciális zene, és aromaterápia segíti.

Gyors, hosszan tartó javulás tapasztalható.

A régi mesterek úgy tartják, amit 10 masszázs nem hoz helyre, ahhoz már szike kell.
Persze az ő módszereik igen drasztikusak, ami a mi kultúránkba már csak szelídített formában jelenik meg.
Még így is tud igen kemény, fájdalmas lenni egy-egy masszázs. (Főleg a talpmasszázs része, ami a kb 1 órás kezelésből mintegy 10 percet vesz igénybe.)

A kezelés általában 1 órás, melyben tetőtől talpig át van dolgozva az emberi test, képletesen szólva „kívül-belül”. 

Különösen jó hatással van a masszázs: a migrénes fejfájásra, ( 1 masszázs már akár hónapokra eltünteti), lumbágóra, idegbecsípődésre, gerincsérvre, izomgörcsökre, fájdalmakra.

Továbbá gyomor, máj, vese és anyagcsere, valamint idegrendszeri problémákra.

Hajhullási, eltüntethetetlennek hitt korpásodási, sőt meddőségi panaszokon is lehet javítani.

Lényegében összefoglalva a kínai akupresszúrás energia masszázs egy, a testre, lélekre és energiákra ható teljes „karbantartást” jelent.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az immunrendszer visszaállítása kemoterápia után

A kemoterápia arra szolgál, hogy a daganatos sejteket gyógyszeresen elpusztítsák, megakadályozva őket abban, hogy tovább …

Leave a Reply