Kezdőlap / Társadalom / Esküvői fotózás / Különleges fotók az esküvőről

Különleges fotók az esküvőről

Mivel az esküvők általában egy pár legkülönlegesebb napját jelentik, így szeretnék, ha az arról készült fotók is különlegesek lennének. Ezért többnyire alapos tájékozódás előzi meg a fotós kiválasztását. Ma már rengeteg lehetőség közül választhatunk, hiszen egyre többet szakosodnak, specializálódnak a fotózás ezen ágára.
És mivel nagy a verseny az egyes fényképészek között, ezért mindig igyekeznek valami újat, meglepőt, a szokásostól eltérőt nyújtani. Igyekeznek minél több technikát elsajátítani, hogy magukhoz vonzzák az ifjú párokat.
Ennek megfelelően már Magyarországon is kezd elterjedni a z esküvői fotózásnak egy új stílusa, az úgynevezett Trash The Dress fotózás, ami azt jelenti, hogy tedd tönkre a ruhát. Azaz – általában már az esküvő után – ez egy olyan fotózás, ahol már nem kell óvni a menyasszonyi ruhát, különleges, extrém helyzetben készítenek képet a menyasszonyról, az ifjú házaspárról. Például vízben állva, sziklákon fekve, a tengerpart homokjában, vagy akár festékkel összekent ruhában. Ma már egyre többen választják ezt a fotózást, amely akár még ajándékként is adható a feleség által párjának, biztos, hogy sikert fog aratni, és örök élményül szolgál az ily módon lefotózott menyasszonynak, és párjának is.
Emellett külföldön egy másikfajta stílus is megjelent, szintén azt szolgálva, hogy még különlegessebbé tegye az ifjú házasok számára esküvőjük emlékét. Ez az új módszer rátermettséget is kíván a fotóstól, na meg egy eléggé merész technikát. Az ötlet egyébként egyedülálló: a fotó úgy készül (nemcsak a párról, hanem akár az egész násznépről, amivel így mindenki hangulatát kellően meg lehet emelni), hogy miután összegyűlt az egész násznép a fotós a levegőbe hajítja a gépet, onnan fényképezi le a résztvevőket, időzítéssel (nagyon pontos!), koordinációval, vakuszinkronnal, az igazán tökéletes és különleges képekért.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A jó esküvői kép kulcsa…?

Az esküvői fotózásra nagy hangsúlyt kell fektetni, hiszen nem emlékezhetünk minden apró részletre, ami megtörtént. …

Hozzászólás