Kezdőlap / Plasztika / Különleges implantátumok

Különleges implantátumok

Érdemesnek tartom, hogy szót ejtsek néhány olyan implantátumról is, melyet nem kifejezetten a plasztikai sebészeti eljárásokban alkalmaznak, azonban egyre inkább kezdenek elterjedni azon emberek körében, akik extrém módon kívánnak kinézni. Az orvosok által végzett műtétek célja, hogy szinte észrevétlen módon – a társadalmilag elfogadott értékek szerint – varázsolják széppé a pácienseket. Vannak azonban szép számmal olyanok, akik nem a társadalmi konvencióknak kívánnak megfelelni, saját elképzeléseiket kívánják megvalósítani, akár testük drasztikus megváltoztatásával is.
Ez utóbbi igény felmerülésével az implantátumok egy új fajtája is megjelent, melyet már nem az orvosok, hanem erre specializálódott szakemberek – főként akik már korábban is különböző piercingek behelyezésével foglalkoztak – helyeznek be az erre igényt tartók testének különböző helyeire.
Az extrém implantátumoknak – attól függően, hogy hogyan kerülnek behelyezésre – két fajtáját különböztetjük meg. Az úgynevezett subdermal bőr alatti, a transdermal pedig a bőrön átmenő fajta. Az anyagát tekintve igen változatos, készülhet szilikonból, acélból, titánból, akár teflonból is. Formájuk szintén széles skálán mozog golyók, csillagok stb. Ezeknek a behelyezésének a helyére vonatkozóan csak a fantázia szab határt. Legfeltűnőbb hatásuk, hogy az emberi test külső struktúráját változtatják meg.
A subdermal implantátumra legjobb példa a férfiaknál a pénisz bőre alá helyezett, kb. 8mm átmérőjű kis golyók, melyek többnyire orvosi fémből készülnek. A behelyezést a szakember steril körülmények között és többnyire komplikációk jelentkezése nélkül végzi el. Ezen beavatkozásnál az implantátum egésze a bőr alá kerül.
A transdermal implantátum esetén az ékszernek csak egy része kerül be stabilan a bőr alá, a szár kilóg, ezáltal olyannak tűnik, mintha fém csapok állnának ki testünkből. Erre a szárra kerül az ékszer maga, mely rácsavarozható, így alkalomnak, ízlésnek megfelelően cserélhető.
A talpat általában egy tű segítségével juttatják a bőr alá, így a bőrszövet csak kisebb mértékben sérül. A gyógyulást tekintve általánosságban elmondható, hogy egyéntől függően de viszonylag gyorsan gyógyul. Míg a behelyezés különösebb nehézségbe nem ütközik, addig az eltávolítása már nem olyan egyszerű, tulajdonképpen ki kell vágni, így a későbbiekben ez látható, maradandó heget okoz.

Az árakat tekintve ezek az implantátumok és beültetésük nem sokkal drágább, mint egy átlagos piercing.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ránctalanítás szike nélkül

Thermage. Ez a szó takarja azt a technológiát, ami forradalmasítást jelent a ráncok eltüntetésében, illetve …

Leave a Reply