Kezdőlap / Egészség és fitness / Allergiák / Küzdelem a parlagfűvel

Küzdelem a parlagfűvel

Magyarországon az utóbbi 30 évben majdnem háromszorosára emelkedett az allergiás megbetegedések száma. Manapság szinte nincs olyan anyag a környezetünkben, melyre ne lehetne valaki allergiás. Fémekre, ételekre, italokra, gyógyszerekre és ami talán a legsúlyosabb gondot okozza: a levegőben található pollenekre is egyre többen allergiásak.
A legnagyobb bajt a parlagfű okozza. Lázasan keresik az érintettek a gyógymódot. A megfelelő gyógyszert, orrsprayt, injekciót, bármit, ami enyhítheti szenvedésüket.
Sajnos nagyon sok esetben csak csökkennek a panaszok, teljes tünetmentesség a szenvedő alanyok igen csekély hányadánál tapasztalható.
Érdemes körbe érdeklődni ismerősöktől, kinek milyen praktikái vannak, hátha kicsit könnyíthet a sorsán valaki ezáltal is. Sokan csak homeopátiás gyógyszert szednek, hogy ne tegyenek még nagyobb kárt a szervezetükben. Gyógyteákkal öblögetnek, gargalizálnak, orr öblögető kancsót vásárolnak /és bármennyire hihetetlennek tűnik, a cél érdekében még használni is merik/. Mások pollenhálót raknak a hálószobájuk ablakára a hagyományos szúnyogháló helyett, ha nappal kicsit szűrtebb is a fény, legalább éjjel amikor enyhül a nagy meleg nyugodtabban, könnyedebben lélegezhetnek és pihenhetnek. Megint mások kecsketejet isznak. Ennek az érdekessége az, hogy a kecske parlagfüvet is legel, nem keveset, tejének fogyasztása mégis mindenféle allergiára – tehát a parlagfűallergiára is – kedvező hatásúnak bizonyul, még ha nem is oldja meg teljes egészében a problémát. És végül persze nagyon sokan orvoshoz fordulnak, egyik allergia gyógyszert a másik után szedik és reménykednek, hogy majd a következő talán hatásosabb lesz.
Hogy végül is melyik megoldás az igazi? Mi az amitől lényegesen jobban érezhetik magukat a parlagfűre allergiás emberek? Biztos gyógymód, ami mindenkinél hatásosnak mondható, egyenlőre nem létezik. Kis szerencsével azonban mindenki megtalálhatja a saját maga számára enyhülést jelentő szert vagy módszert.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ételallergia

Az allergia görög eredetű szó. A régi görögök azon az elven voltak, hogy az allergiás …

Leave a Reply