La Gomera

A Kanári-szigetekhez tartozó sziget mely sokszor párába burkolózik. A Kanári-szigetek egy vulkanikus szigetcsoport és La Gomera ennek egyik tagja. A területe 378 km2. A sziget egy vulkáni hegy mely 1487 méter magas. Az itt lakók főleg földművelésből élnek. A La Gomerat a spanyolok a 15. században gyarmatosították , és fontos szerepet játszott a későbbi időkben Európa és Amerika közötti hajózásban. Itt álltak meg a hajók mielőtt az Atlanti Óceánon keresztül elindultak Amerikába. Kolombusz Kristóf is La Gomera szigetén kötött ki utoljára 1492-ben mielőtt elindult az új világ felé. Említésre méltó még az itt élő nép által kifejlesztett fütty jel amivel egymás között kommunikáltak a szigeten egymástól távol élők.
Mivel nemzetközi reptere nincs így a közeli Teneriféről érhető el a leggyorsabban helyi járatú repülőgéppel vagy hajóval. Maga a sziget nem igazán üdülőparadicsom a napimádóknak, ezért sokan csak egynapos kirándulást tesznek ide. Inkább kirándulni vagy hegyet mászni szeretők keresik fel a csodálatos tájakat.
Garajonay nemzeti park
Ez a nemzeti park 1986-ban az UNESCO világörökség listájára került. A park a sziget 10% foglalja el. Főleg öreg babér erdő borítja, de több csak itt honos fa, bokor és virág található még a parkban.
Állatvilága is igen figyelemre méltó. 27 madárfaj közülük kettő csak itt őshonos. Négy őshonos denevér faj is található a parkban és több száz rovart faj.
A park az elmúlt éghajlatváltozás miatt kezd lassan változni.
Los Órganos
Vallehermoso településtől nem messze találhatjuk La Goméra másik látványosságát Los Órganos függőleges bazaltoszlopait.
La Gomera egy kis gyöngyszem a Óceánban mi remélhetően sokáig megőrzi még titokzatos báját.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Palmitos park

Gran Canaria szigetén nem messze Maspalomastól található a hegyek között ez a kis idillikus állatkert. …

Hozzászólás