Kezdőlap / Kanári-szigetek / Masca az „Elfeledett falu”

Masca az „Elfeledett falu”

Tenerife szigetén a Teno hegyei között megbújó kis falu Masca a „kalózfalu” 2100 méter magasan fekszik a tengerszint felett közel Los Gigantes szikláihoz. Kanyargós hegyi úton juthatunk el ebbe a kis gyöngyszembe amely parányi központjában egy kis templom áll. A házak a hegyoldalakra épültek. Gyönyörű hegyek között vezet a kanyargós út a falucskába. Masca néhány évvel ezelőtt egy szinte ismeretlen hely volt napjainkban vált fontos látnivalóvá azok számára akik a szigetet akarják felfedezni.
A kilencvenes évek elejéig nem is volt autóút csak a helyiek által kitaposott csapás. Jelenlegi út nagyon szerpentines, de a gyönyörű tájon fut keresztül . Régi időkben kalózok lakták az eldugott települést akik innen jártak portyázni még ma is sok legenda kering az elrejtett kincsekről . A faluban 150 ember lakik sokan elhagyták a települést és máshol próbáltak szerencsét házaik azóta lakatlanul állnak. Természetvédelmi terület veszi körül buja zöld növénytakaró ciprus erdők és pálmaligetek valamint hatalmas hegyek, mély hasadékok.
Az itt lakók növényeket termesztenek és a turisták látogatásait használják ki.
Még egy úton meglehet közelíteni Masca-t. Három és fél órás nehéz gyalogút vezet le a Los Gigantes sziklák lábaihoz a Masca hasadékon keresztül. Csak kísérővel ajánlott a túra. Az út nem könnyű, de nagyon szép. Az sziklák lábainál az óceánhoz érve hajóval juthatunk át Los Gigantes település kikötőjébe. Csak gyakorlott kirándulóknak ajánlott. A varázslatos tájról csodálatos fotók készülhetnek.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Palmitos park

Gran Canaria szigetén nem messze Maspalomastól található a hegyek között ez a kis idillikus állatkert. …

Hozzászólás