Kezdőlap / Szőrtelenítés / Lábunk csupaszítása

Lábunk csupaszítása

Ma már nagyon fontossá vált a nőknél , hogy nem csak az intim részekről szedik le a szőrt , ha nem a lábukról is a selymes hatás elérése miatt.
Általában azért szedik le mert tetszeni szeretnének a férfiaknak, de van aki higiéniai ok miatt, mert ha túl fekete és sűrű a szőrzete az már igen kellemetlen. Sokféle képen állhatunk neki, de van ennek agy kortörténeti sorrendje is. Az első időkben amikor a nők átálltak a már szexepillé vált test szőrzet eltávolítására, akkor még nem volt mindenféle eszköz , csakis a szappan és a férfiak által használt borotva. A szappannal vastagon bekenték amely mint ma is fellazította a szőr tüszőket majd leborotválták. Modern korunkban kétféle választási lehetőségünk van vagyis fájjon vagy ne fájjon. Ha nem akarjuk ,hogy fájjon akkor magunknak leborotváljuk a legmodernebb borotvával és habbal, bár tudni kell , hogy mivel a szőrt nem kihúzzuk csak levágjuk így előbb megnő és újra látszani fog, tehát ez nem hosszan tartó megoldás,de nem felejthetjük a szőrtelenítő krémeket is melyekkel bekenve lábunkat, majd egy idő után ledörzsölve az egész szőr tüsző ki jön, ez az eljárás általában nem, fáj de a láb érzékenységétől függ. Vannak a fájdalmas ám de szép és hosszan tartó megoldások, ilyenek például a gyantázás amikor meleg vagy hideg gyantát kenünk fel a testrészünkre , és egy gyanta csíkot ragasztva majd azt letépve (és itt a fájdalom ) teljes egészében kihúzzuk a szőrt. Egy két napig kissé piros marad a bőr felület annak akinek fehérebb vagy vékonyabb a bőre,bár ez a megoldás igen drasztikus, de hatásos is , hiába fáj szinte a legjobban. Kevésbé fájdalmasnak mondják az epilálást amikor is egy kis szőrtelenítő mechanikus borotva szedi egyenletesen ki a bőrfelületen levő szőrt, szó szerint tépkedi ami megint csak igen kellemetlen. Ha mi magunk nem akarunk ezzel foglalkozni elmehetünk kozmetikushoz is jó pénzért.
Bármelyik módot válasszuk mindegyiknek van előre és hátránya is , így tehát ha mi magunk végezzük, akkor kellő odafigyeléssel tegyük azt.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az arcszőrzet eltávolítása

A nemkívánatos arcszőrzet már nem csak a férfiak körében okoz gondot. Egyre több nő keresi …

Leave a Reply