Kezdőlap / Otthon és család / Baba - mama / Lendülj formába szülés után!

Lendülj formába szülés után!

Az első hetekben a friss anyukának se kedve, se ideje nincs saját magára. Előbb-utóbb azonban eljön az a perc, mikor úgy érzi, szeretné újra visszaszerezni régi formáját, feszes testét, és leadni a felszedett kilókat.
Átlagosan a szülés után hat-nyolc héttel szabad csak belekezdeni újra a sportolásba, ugyanis ekkorra regenerálódik a hasizom. Ebben kérjük ki a nőgyógyász személyre szabott véleményét. Attól függően készítsünk tervet, hogy a szülés előtt és a terhességünk alatt mennyit, illetve hogyan mozogtunk. Ne erőltessük túl magunkat, és kerüljük az izomlázat, hisz az akár az anyatej termelésére is kihatással lehet. Fokozatosan szoktassuk hozzá magunkat a mozgáshoz, pár hétig csak könnyű gyakorlatokat végezzünk, sok sétával kiegészítve, amit a babával együtt amúgy is megtennénk. Az edzéseket heti háromszor 30 percig végezzük. Ezután folyamatosan emelhetjük az intenzitást. Az ideális, ha a teljes testet átmozgató mozgásformát választunk magunknak. Ebben az időszakban a tempós gyaloglás mellett a szobabiciklizés, az úszás, a jóga ajánlott, később az intimtorna vagy gátizom torna mellett elkezdhetünk zsírégető, alakformáló órákra járni.
Ne siettessünk semmit! Körülbelül fél év után érdemes visszaállni az alap edzésterve, amit a szülés előtt folytattunk. Amíg szoptatunk, felejtsük el a fogyókúrát, mert azzal nem csak saját táplálékbevitelünket csökkentjük, hanem a babáét is. A mozgás nem csak alakunk visszanyerésében fog megmutatkozni, de felfrissít, segít levezetni a stresszt, és elkerülni a szülés utáni depressziót.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Segítség a beszédtanuláshoz

A gyerek tőlünk könnyebben tanulja meg a beszédet, mint bárki mástól, azt azonban ne várjuk …

Hozzászólás