Leponex

Sajnos mostanában egyre több ember szenved skizofréniában, vagy más mentális betegségben.
Az antipszichotikumok csoportjába tartozik. Nagyon erős gyógyszer, amit az orvos utasításai alapján lehet szedni. Mentális betegségek kezelésére írják fel. Például a skizofrénia. Megszünteti a hallucinációkat, téveszméket, gyorsan javítja a gondolkodási kuszaságot. De itt meg kell említeni, hogy csak olyan skizofrén betegeknek írják fel, akik egyéb skizofrén ellenes készítményekre sehogyan sem reagálnak. Vagy pedig azokat nagyon súlyos mellékhatások miatt nem is szedhetik.
A Leponexet kizárólag az orvos írhatja fel, vény nélkül nem lehet megvásárolni.
Tájékoztatni kell a kezelőorvost, ha a családban előfordul cukorbetegség, szívbetegség, epilepszia, vastagbélbetegség.
Ennek a szernek van egy erős nyugtató hatása. Lenyugtatja a beteget, csökkenti a szorongást és indulatosságot, ami ugye a skizofréniával együtt jár. És ezen felül nagyon jól kezeli az éjszakai alvásproblémát is. Előfordul olyan is, hogy valaki olyan jó állapotba kerül, hogy teljesen el tudja hagyni a Leponexet. Bár, ez igen ritka.
Nem szabad szedni a gyógyszert, ha a betegnek volt már alacsony fehérvérsejtszáma, ha olyan gyógyszert is szed, ami károsítja a csontvelőt, ha szívbetegsége van, ha súlyos vesebetegsége van, ha székrekedésben szenved.
Mint minden gyógyszernek, ennek a gyógyszernek is vannak mellékhatásai. Például: hányinger, hányás, vérrögképződés a vénákban, álmosság, szédülés, testsúlygyarapodás, láz, fáradtság, szapora szívverés, székrekedés.
A Leponex csoportjába több más gyógyszer is tartozik, amiknek hasonló a hatásuk a Leponexhez. Például három említésével: amitrex, risperidon, haloperidol.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Alvás

Ahogy a testbeszéd-például a testtartás, a mimika a tekintet-éber állapotban uralkodik pillanatnyi érzéseinkről, hangulatainkról, alvás …

Leave a Reply