Kezdőlap / Plasztika / Lézeres szeműtétem

Lézeres szeműtétem

A világ fejlődik, méghozzá nagyon gyorsan. Erre akkor jöttem rá, amikor a szememet nem egészen 1 perc alatt tökéletessé varázsolták egy igazi lézerágyúval.
23 éven keresztül voltam szemüveges, és szenvedtem meg ennek minden hátrányát, a bepárásodást, üveg vagy keret törést, a karcolódást a szemüvegnélküli vakoskodást és mindent, ami csak ezzel jár.
A csoda akkor érkezett el, amikor az egyik születésnapomra egy kis borítékot kaptam a családomtól, amiben egy szemműtét teljes költségének átvállalása szerepelt.
Hirtelen azt sem tudtam mihez kezdjek vagy mit is fog ez jelenteni számomra.
Ebben a félig elvarázsolt állapotban jelentkeztem be vizsgálatra a magánklinikára, ahol a magyar egészségügy valóságához szokott jómagam elámult a kedvességen a pontosságon az odafigyelésen, amit ott kaptam.
Az elővizsgálat után két héttel már elő is tudtak jegyezni műtétre, ami be kell vallanom kissé aggasztott, de nem hátráltam meg.
A műtét szintén ugyanolyan olajozottan zajlott le, mint az első vizsgálat. Gyors kontrollvizsgálat majd szemcseppek és irány a műtő, ahol kissé kellemetlen volt a szemhéjam blokkolása, de ez elengedhetetlen része volt a műveletnek.
Szintén kellemetlen volt, amikor a szemlencsémen dolgozott az orvos, illetőleg amikor beindult a lézer és egy kaleidoszkópszerű mintázatot láttam és éreztem a lézer hatására elégő személyem szagát.
Az egyperces esemény után döbbenetes volt, hogy élesen láttam mindent, az órát a falon, az orvosok arcát egyszóval mindent.
A napszemüveg ettől kezdve fél éven keresztül mindig rajtam volt, de ez már semmilyen problémát nem jelentett a korábbiakhoz képest.
Az első este fájt először és utoljára a szemem, de a kapott fájdalomcsillapító gyorsan megszüntette. A következő néhány nap furcsa volt, mivel triplán láttam mindent, a szememnek ugyanis hozzá kellett állnia az új helyzethez, de három nap után már megint tudtam olvasni, 10 nap után pedig tökéletes élességgel láttam mindent. Az egyhónapos kontrollvizsgálaton nem tudtak olyan apró betűt mutatni az ellenőrző táblán, amit ne láttam volna. Maga volt a csoda.
A műtét után egy, majd három nap egy hét egy hónap fél év és egy éve volt a kontrollidőpontok előírt rendje, ami minden alkalommal ingyenes volt, és a kedvesség odafigyelés akkor is ugyanúgy működött.
Összességében azt tudom mondani, hogy megérte, hiszen 4-5 átlagos szemüvegkeret árából megvolt a műtét és újra kinyitotta számomra a világot, ami pedig minden pénzt megér.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ránctalanítás szike nélkül

Thermage. Ez a szó takarja azt a technológiát, ami forradalmasítást jelent a ráncok eltüntetésében, illetve …

5 hozzászólás

 1. Épp én is egy ilyenen gondolkodom! :) 100e körül volt a mostani szemüvegem, szerintem dupla ennyiért biztosan meglenne a műtét is.

 2. Megéri, a műtét csak javasolni tudom.
  Tanácsot is tudok adni, meg jó klinikát :)
  Ne hezitálj, mert minden vacilálással töltött nappal kevesebb ideig tudod élvezni az éleslátás szabadságát :)

 3. Műtét után hány napig volt használhatatlan a szemed? :) Nálam ez fontos kérdés. Ha nem látnám a monitort 10 napig, az gond lenne! :) :)

 4. Egy keddi napon volt a műtét ás követkrző hét hétfőn már vertem a billentyűket :)
  igaz hamarabb elfáradt a szemen még egy ideig.
  igazából 3-4 nap volt ami erősen problémás.

 5. Az én mindkét szemem két műtéten – Egy -egy szürkehályog és egy -egy laser capsulotomya műtéten- esett át.
  Az első műtét után azt mondta az orvos, hogy 250000 -ért megműti újból – előző műtét után kb. egy évvel- most, mikor letelt, előadta, hogy nem lesz jó a szemem, amíg élek.
  Az első műtéten egy sima lencsét ültettek be a szemembe az eredeti helyére(műlencsével élő személynek számítok) amivel nem látok közelre semmit csak akkor, ha szemüveg van rajtam.
  van egy úgynevezett alkalmazkodó(vagy asszem bifokális) műlencse, amivel tökéletesen látnék, de az a jelek szerint nem lehet beültetni már a mostani helyére.
  Nincs elég igazság a világon? :(

Leave a Reply