Kezdőlap / Kanári-szigetek / Los Gigantes csodálatos sziklái

Los Gigantes csodálatos sziklái

Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigetek egyik vonzó látványossága a Tenerife észak-nyugati sarkában található Tenó hegycsoport déli határán Los Gigantes impozáns sziklái, melyek 500 méterre emelkednek meredeken a víz fölé és lábai pedig 2000 méter mélyen nyúlnak az óceánba.
A város mely a lábánál fekszik a hatalmas sziklákról nevezték el Los Gigantes-nek. Los Gigantes egy nagyon szép üdülőhely. Nem fenyegeti az a veszély, hogy megváltozik és hangulatát elveszti, mert minden oldalon zárt sziklás terület ami nem ad lehetőséget nagy szállodák építésére. Alacsony fehér házai közt keskeny utcák húzódnak melyek egyirányúak. Egyetlen strandja a sziklák lábánál megbújó fekete (vulkanikus) homokú föveny, amely ritkán zsúfolt annak ellenére, hogy kisgyermekeknek is megfelelő. A parkolás a strand közelében problémás lehet. Közvetlenül a nyilvános strand közelében található a kikötő. A kikötőből rendszeresen indulnak kirándulóhajók a sziklákhoz. A kishajók kivisznek a sziklák tövébe fürdeni valamint delfineket, bálnákat nézni. A vad delfinek csak néhány méterre bukkannak fel a hajók mellett így megcsodálhatjuk őket valódi környezetükben. A partról tiszta időben jól látható a szomszédos sziget La Gomera. A kikötőt beton fallal vették körbe, ami védi a nagy hullámoktól a hajókat. A fal tetejéről szép kilátás nyílik mind az Óceán és a sziklák felé mind a városkára. A kikötőben éttermek, bárok várják a megpihenni vágyókat.
Los Gigantes környékén a halászfalvak teljesen összenőttek egymással, fekete homokos strandokat, kellemes szórakozási lehetőségeket kínálnak az ide látogatóknak.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Palmitos park

Gran Canaria szigetén nem messze Maspalomastól található a hegyek között ez a kis idillikus állatkert. …

Hozzászólás