Kezdőlap / Egészség és fitness / Ma-úri masszázs

Ma-úri masszázs

A MA-ÚRI egy ősi közvetítő eszköz modern megtestesítője, melynek középpontjában az egészség és a gyógyítás, az önfejlesztés és a személyes gyarapodás áll. A ma-úri szó jelentése a „Fehér Fény gyermeke” és „korlátozásoktól mentes utód”.

A Ma-úri masszázs eredete:
A masszázs gyökerei az ősi polonéz alapokig nyúlnak vissza. A test kilazításán túl lelki, méregtelenítő és nagyon jó stressz oldó hatása van. Felszabadítja a testben őrzött emlékeket, életerővel tölt fel. A Ma-úri masszázs sámánisztikus elveken alapuló, holisztikus gyógyítási rendszer, melynek megalkotói a mauri származású Henni Fox és felesége, Katja.

A masszázst többnyire lágy, könnyed polonéz zenére végzik, kiterjedő (yang) és visszahúzódó (yin) mozdulatok váltakozásával, melyet rituális tánclépésekkel kísérnek. A zene, a tánc és az érintés csodálatos harmóniában olvad össze, melynek hatására a masszírozott ember testében és lelkében beindítja az öngyógyító erőket. A masszázs bő, meleg olajjal történik, a test ruhátlan, de az intim területeket törülköző fedi. A masszírozó nagyobbrészt a masszázst az alkarjával végzi.
Időtartama 1-1,5 óra.
A ma-úri masszázs az egész személyiségünknek szól, nem csupán egy-egy izomcsoportunknak. Egész lényünket próbálja kényeztetni, ha szükséges gyógyítani, és visszaadni a létezés gyönyörűségét.

A Ma-úri masszázs célja:
– visszaállítsa a harmóniát az ember és az Univerzum között,
– az ember és a természet között,
– egyensúlyt teremtsen a test és a lélek között.

A masszázs hatásai:
– erősíti az immunrendszert, a test védekező-és állóképességét,
– ellazít, megszünteti az izomfeszültséget, növeli az ízületek mozgékonyságát,
– a csontritkulás folyamatait lelassítja, illetve megelőzi,
– táplálja, fiatalítja a bőrt,
– összehangolja a bal és a jobb agyfélteke működését,
– méregtelenít.

A hagyományos masszázsokhoz legfeljebb annyiban hasonlít, hogy érintések sorozatából áll: alkarral, hosszú, áramló mozdulatokkal dolgozunk a testen.
Magyarországon a legtöbb hotel – gondolok itt a wellness- hotelekre – szolgáltatásaként már igénybe vehető, pl. Budapesten, Tatán, Debrecenben, Zalakaroson és Kecskeméten.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az immunrendszer visszaállítása kemoterápia után

A kemoterápia arra szolgál, hogy a daganatos sejteket gyógyszeresen elpusztítsák, megakadályozva őket abban, hogy tovább …

Leave a Reply