Kezdőlap / Pénzügy / Magánnyugdíjpénztári reálhozam

Magánnyugdíjpénztári reálhozam

Manapság mindenkit a kérdés foglalkoztat, ki, mikor és mennyi pénzt fog kapni reálhozam címen. Nos, a kilátás egyes esetekben nem fényes, akadnak peches magán nyugdíjpénztári tagok, akik egy vasat sem kapnak. Hogy miért? Számtalan tényező közre játszik például az is, ki, mikor váltott pénztárat, mikor kezdte el tagságát és milyen portfólióban kezelték pénzügyeit.
Mindenki számít egy kis plusz jövedelemre, amit ebben az esetben ugyebár nem kell bevallanunk az adóhatóság felé. Akik nem kapnak, mindenképpen keressék fel volt pénztáraikat, és kérjenek részletes kimutatást arról, miként is számolták el a hozamokat.
A pénztáraknak legkésőbb augusztus végéig el kell utalniuk a hozamokat és aki postán kérte kifizetését, szeptember közepéig őrzik a postán, ha nem jelentkeznek az összegért, akkor visszakerül az állami rendszerben és jóváírják egyéni számláján.
Legszerencsésebb emberek, már hozzá is juthattak az összegekért, ugyanis a pénztárak július 22-től elkezdték a kifizetéseket.
Gondoljunk csak bele, mekkora izgulás megy végbe az embereken! Egyes pénztárak az internetes portálukon közzé tettek kalkulátorokat is , amelyek segítségével könnyedén lekérdezhetjük hozamunk összegét.
Ehhez szükségünk van a tagi azonosítónkra, TAJ számunkra, adószámunkra és egy biztonsági kódot kell begépelni és máris fény derül az igazságra!
Sokan örülnek, sokan el vannak keseredve a hírtől.
Jó tanács: tudomásom szerint, akiknek az értesítő nem hozott reálhozamot, mert pénztárat váltott időközben anno, annak újra számolják az egyenlegét és augusztus végére derül ki, az újra számolás követően, hogy lesz-e valami belőle. Kitartást és bízzunk benne, hogy kellemes csalódásunk lesz!

Ezt mindenképpen olvasd el!

Adásvételi szerződés

Az adásvételi szerződés a csere mellett az egyik legrégebbi múltra visszatekintő szerződéstípus. Alanyai az eladó …

Leave a Reply