Kezdőlap / Önismeret / Ezoterika / Mágneses pólusváltás

Mágneses pólusváltás

Egy napkorona-kitörés gigantikus erejű, és méretű. Tízmilliárd tonnánál is nagyobb tömegű plazma. Ez a veszély leselkedik bolygónkra. Bár a közvetlen becsapódás ritka jelenség, de ha megtörténne, az a civilizációnk számára végzetes lenne. Mágneses szuperviharok alakulnak ki. A naptevékenység során folyamatos az anyagkibocsátás, a különféle sugárzásoktól kezdve a flereken át,(a Fler nem más, mint a naplégkör egy bizonyos részének hirtelen és gyors kifényesedése) a korona kitörésig. Az, hogy ezek nem érintenek rutinszerűen bennünket, annak köszönhető, hogy földünk védett. A földet hatalmas mágneses mező veszi körül. És bármely naptevékenység például koronakitörés esetén ez a mágnes mező, véd meg minket. A magnetoszféra, ez a bolygót körülvevő mágneses mező, amit a Föld belsejéből kiinduló örvényáramok gerjesztenek. Kiterjedése körülbelül 70 000 km.
Ahogy egy mágnesgyűrű taszítja a másikat, ugyanúgy taszítja a földi magnetoszféra a napból érkező mágneses plazmát. Többmilliárdnyi forró elektromosan feltöltött plazma bombázza bolygónkat.
Valójában bolygónk leghatalmasabb mágneses ereje egy folyékony dinamóban keletkezik. Ez pedig nem más, mint a földmag. Ám van egy nagy probléma ezzel, mozgása megállhat, vagy irányt változtathat. A földi mágneses mező nem valami stabil statikus dolog. Az idők folyamán elég nagy változásokon ment át. Időnként a déli mágneses sark kicserélődik az északival. Ám ennek pontos okát nem tudjuk még, csupán annyi bizonyos, hogy megtörténik. Azt tudjuk, hogy a Föld mágneses pólusai néhány százezer évenként felcserélődnek. A jégrétegek és a mélytengeri geológia szolgálnak bizonyítékkal, arra hogy 780 000 évvel ezelőtt az iránytű dél – felé mutatott volna. Ám 50000 évvel azt megelőzően még északra. Ez ismétlődő minta szerinti folyamat, mi újból megtörténhet. Egészen biztosan megváltozik a föld mágneses iránya, de nem tudjuk mikor, nem tudjuk hogyan hat az emberi életre ez a fordulat. Az iránytűk délre mutatnak a madarak vándorlásában zavar keletkezik, a gps navigációt is befolyásolja. Ám ennél aggaszóbb következményekkel is lehet számolni. A pólusok megváltozása azzal is járhat, hogy a mágneses mező átmenetileg gyengébben vagy egyáltalán nem veszi körül a földet. Ha a mágneses mező meggyengül, képtelen hatékony védelmet nyújtani a napból érkező részecskesugárzás ellen. Bolygónk igen sérülékennyé vélik a napból érkező pusztító viharokkal szemben.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Angyal

„És Isten megteremtette az angyalokat-Erőt az Erejéből-Fényt a Fényéből”(Atlantiszi Teremtés Könyve) Az angyalok a szellemi …

Leave a Reply