Magömlés zavarok

Műtét, baleset vagy betegség után
Sok kísérletre volt szükség – amelyek máig is folyamatban vannak – ahhoz, hogy megismerhessük azokat az idegi központokat és összeköttetéseiket, melyek a magömlést befolyásolják, és hogy megérthessük ezek működését. Az e téren szerzett ismeretek nem a professzorok által nagy nehezen kiizzadt tisztán elméleti megállapítások, éppen ellenkezőleg, ezek a felfedezések a legaprólékosabb munka eredményei, melyek sok újat hoztak nemcsak a magömlés zavarainak megértésében, de kezelésében is, és főleg e zavarok megelőzésében.
Két idegközpont helyezkedik el a gerincvelőben, amelyek a magömlést szabályozzák.
– Az első az ágyéki (lumbális) centrum. Vagyis ez az embrió testének ágyéki területéhez tartozik és azokat idegzi be. Ez vezérli a kiválasztás jelenségeit, melynek végén a sperma bejut a prosztatán áthaladó húgycsőszakaszba. Ez a központ idegi elágazásokat bocsát ki, melyek egy finom hálózatot alkotnak, ezek elhaladnak a hasi aorta előtt, majd megérkeznek a prosztatához, lefutva a végbélnyílásig.
– A második a szakrális (keresztcsonti) központ és a gerincvelő itteni szakaszának felel meg. Azok az idegszálak, amelyek a gerincvelőnek ebből a szakaszából erednek, a keresztcsont megfelelő nyílásain hagyják el ezt a központot. Ezek hozzák létre a belső szeméremideget, a hímvessző fő beidegzőit. Ez a központ vezérli azokat az akaratlagos izmokat, amelyek az orgazmust kiváltják. A belső szeméremideget alkotó idegszálacskáknak két funkciójuk van: motorikus és érző. Amikor ezek az idegszálacskák kilépnek a velőből az ágyék izmai felé, hogy szabályozzák az összehúzódásokat, melyek segítik a sperma ezzel egyidejű kilövellését, motorikus funkciót töltenek be; amikor pedig a mirigyből és az egész hímvesszőből indulnak és a velő felé, majd utána az agyba tartanak, az érző funkciót látják el. Az okozott erotikus érzés, éppúgy mint az orgazmus, ezeknek az izmoknak az összehúzódásai következtében jön létre. Ezen ismeretek fényében nem lehetetlen megérteni a magömlés zavarait.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A férfiak kopaszodása

A férfiak zöme tapasztalja fájóan, hogy először a homlokuk magassága nő meg. Többen kétségbeesetten fedezik …

Hozzászólás