Kezdőlap / Divat-szépség / Mellkorrekció kisebbítéssel

Mellkorrekció kisebbítéssel

A felesleges szövetek eltávolítása, amelyhez nagyobb, haránt irányú bemetszéseket kell végezni a mellbimbó felett és alatt. Közben figyelnie kell a sebésznek arra, hogy a két mell teljesen szimmetrikus legyen. Ebben a stádiumban kiterjedt vérzéssel kell számolni, tehát a vérzéscsillapításnak fontos szerepe van.
Ezután új alakot kell a mellnek adni. Ezt a célt elsősorban különböző varratokat alkalmazva érhetjük el. Ekkor már pontosan megítélhető, hogy az újonnan kialakított mell bőrét kissé lazítani vagy éppen megfeszíteni kell-e, és a korrekciót addig kell folytatni, amíg az emlőt optimális formájúvá lehet alakítani.
A szabadon átültetésre kerülő mellbimbókat ekkor szokás az új helyre vinni. Ezért a bőrt kör alakban, körülbelül 5 cm átmérőjű területen el kell távolítani, és a bimbót a bimbóudvarral együtt finom varratokkal ide kell rögzíteni, ahová néhány nap alatt tökéletesen belenő. Lényegesen gyakrabban fordul elő, hogy a mamillákat csak áthelyezik (transzportálják). Ennek a módszernek az az előnye, hogy a bimbó eredeti vérellátása változatlanul megmarad, csak egy metszésen át felfelé hozva új helyet alakítunk ki számára. Ez a módszer azért is kedvező, mert érzészavar kialakulásával nem kell számolnunk.
Természetesen mindent elkövet a sebész, hogy a varratokat olyan óvatosan helyezze el, amennyire csak lehetséges, és így a hegképzbdést a minimálisra csökkentse. A vékony, finom hegek keletkezését azonban nem lehet elkerülni, de azok a betegek, akik már korábban tájékoztatásban részesültek, rendszerint nyugodtan fogadják ezeket. Természetesen a műtétet követö hetekben látszanak leginkább a hegek, és körülbelül egy év után csaknem mindig kielégítő mértékben visszafejlődnek.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A zsírszövet eltávolítása

Aki már egyszer komolyan harcolt a túlsúlya ellen, az jól tudja, hogy tulajdonképpen egészen elfogadható …

Hozzászólás