Kezdőlap / Divat-szépség / Mennyi ideig tart egy mellműtét?

Mennyi ideig tart egy mellműtét?

Az emlőbimbó alatti (areolaris) metszés esetében közvetlenül a mellbimbó határánál készítünk egy félkörű metszést. Ez azzal a kétségtelen előnnyel jár, hogy a kialakuló heg teljesen felismerhetetlen marad, viszont a tapasztalatok azt mutatták, hogy ilyenkor ritkán egészen enyhe, de hosszabb ideig tartó érzészavar kialakulásával kell számolnunk. Egyébként a műtét lefolyása nagyon hasonlít az inframammaris műtét technikájához.
Az esetleges hegképződés különösen észrevehetetlen akkor, ha a behatolás a hónaljból (axillarisan) indul. Az implantátumot ilyenkor természetesen csak lényegesen hosszabb úton át lehet a helyére juttatni, de ez nem okoz sebészeti nehézségeket. Ennek a műtéti technikának az a hátránya, hogy valamivel nehezebb lehet a vérzéscsillapítás, és az esetleg kialakuló szövődmények megszüntetése is több gondot okozhat.
Ha mind a két mellet operáljuk, akkor a beavatkozás egy-másfél órát vesz igénybe. A műtét utáni fájdalom általában enyhének minősíthető, enyhe fájdalomcsillapítók elegendők szoktak lenni. A műtét utáni napon a beteg már hazamehet, de sokan szívesebben maradnak még egy-két napon át a kórházban, egyszerűen azért, mert ott jobban érzik magukat. Ha a beavatkozást járóbetegen végzik, akkor néhány órás pihenő után már haza lehet vitetni az operált nőt.
Két-három napi nyugalomra feltétlenül szükség van, ezután könnyebb háztartási munkát már lehet végezni. Autót legfeljebb egy héttel a műtét után kezdhet a beteg vezetni. Általában a műtét valamennyi következményes kellemetlensége megszűnik hat hét elmúltával. Ez alatt az idő alatt azonban többszöri ellenőrző vizsgálatra van szükség. A varratszedés körülbelül egy héttel a műtét után esedékes. Még az első hat hét eltelte után is tanácsos minden nagyobb erőkifejtéssel járó tevékenységtől tartózkodni. Mindenekelőtt a fárasztó sportok – például a tenisz – kerülendők mindaddig, amíg az orvos a szövődmények esetleges kialakulásának lehetőségét biztonsággal ki nem tudja zárni.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A zsírszövet eltávolítása

Aki már egyszer komolyan harcolt a túlsúlya ellen, az jól tudja, hogy tulajdonképpen egészen elfogadható …

Hozzászólás