Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Testsúly tinédzserkorban

Testsúly tinédzserkorban

A mai kor trendi sztárjai és hírességei gyakran befolyásolják a tinédzserek lelki világát. A testsúlyról kialakított modell alapján már a fiatalkorúak is állandóan fogyókúráznak. Milyen folyamaton ment keresztül az emberiség, hogy idáig fajult ez a szemlélet? Régen az élet más volt. Mások voltak a szokások és az életvitel. Akkoriban bizony a fiatalságot is kiparancsolták a földekre és dolgozniuk kellett. ezek a feladatok rendkívül megerőltetőek voltak és a fáradtság mellett a testalkatuk is folyamatosan edzésben volt. Amikor hazamentek a földekről, akkor sem ültek le, hanem ellátták az állatokat, ( egy vödör víz 10kg!) megetették és megitatták őket, majd este jól belakmároztak szalonnából, krumpliból és mégsem híztak el! Nem hihetetlen? régen nem kellett fogyókúrázni, szemléletváltani, mégis mindent megehettek, ami manapság a “hízlal” kategóriában van.
Tehát mit tegyünk a saját magát kövérnek tartott tinédzserrel, amikor a tükörben nézegeti magát és elégedetlen?
Dolgoztassuk!
Sok diák, amikor hazamegy az iskolából, leül a számítógép vagy a televízió elé és estig fel sem áll onnan…miközben befal két-három csomag fullkalóriás ételnek nem mondható készítményt.
Tehát a megoldás:
Az egyszerű házimunka – sokan még nem tudják – fogyaszt, vagyis kalóriát éget el. Ilyen például a porszívózás, felmosás, portörlés. Ezek a tevékenységek csak akkor látványosak testünkön, ha tényleg megfelelően végezzük. ezalatt azt értem, hogy a porszívózás ne csak a nagyobb, látványosabb “szemetet” távolítsa el a szőnyegről, hanem ténylegesen a port! Egy 2×3 méteres szőnyeg esetében porszívózzunk 20 percig!
Az eredmény nem marad el!

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás