Kezdőlap / Menstruáció / Menstruáció

Menstruáció

Menstruáció – a folyamat, ami bekövetkezik lányoknál tinédzser kor folyamán. Az általános iskolában általában mindenki tudja mindenkiről, hogy ki menstruál már. Ő már nagylánnyá vált.
Így kezdődik a folyamat, ezután a legtöbb nő a klimax utánig szidja. Pedig csodálatos folyamat, azt jelenti, hogy NŐK vagyunk nagybetűvel és lehetőségünk van szülni, életet adni.
A folyamat lényege, hogy a szervezet felkészül arra, hogy jönni fog a megtermékenyített petesejt és be fog ágyazódni. Ha ez nem történik meg, akkor a nyálkahártya leválik és vérzés kiséretében távozik.
Tinédzserkorban még furcsa ismerkedni vele, elfogadni hogy még jó 40-50 évig havonta megismétlődik. Főleg, hogy általában nem kellemes, néhány szerencsés nőnek egyáltalán nem fáj, de a többség nagy fájdalmakkal küzd azokon a napokon és görcsoldókon él. Ezerféle módszer létezik a fájdalom csillapítására, a legkedveltebb a fogamzásgátló tabletta szedése, ami az esetek nagy részében teljesen elmulasztja a görcsöket. Van egy barátnőm, aki szerint a terhességben az a legjobb dolog, hogy nem menstruál az ember. Ebből is látszik, hogy néhányan ennyire nem tudják elviselni a havonta jelentkező vérzéses fájdalmat.
A nemi élet elkezdése után a legnagyobb gond általában az, hogy ha késik a menstruáció. Hiszen tinédzser korban senki nem szeretne még anyuka lenni. Még azok a lányok is, akik tisztában vannak a védekezés szabályaival és be is tartják, még ők is félnek általában, ha késik. Hiszen mindenki fejében megfordult már, hogy kilyukadhat az óvszer úgy, hogy nem veszi észre. Vagy ha tablettát szed, akkor benne lehet abba a nagyon csekély hibaszázalékban, akik teherbe esnek mellette.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Menstruációs zavar – Amenorrhoea

Nem is annyira ritka állapot az amenorrhea, vagyis amikor egy nő nem menstruál. Az állapotnak …

Leave a Reply