Kezdőlap / Tisztítókúrák / Méregtelenítés és tisztítókúrák

Méregtelenítés és tisztítókúrák

Évente több kilogrammnyi felesleges méreganyag halmozódik fel. Ezek összegyűlhetnek a klóros ivóvízből, a szennyezett levegőből, a kozmetikumokból, háztartási készítményekből, az élelmiszerekben megtalálható tartósítószerekből. Ezek a méreganyagok károsítják a szervezetünket és megnehezíti a működését.
Többféle tisztítókúra is létezik, amellyel kiüríthetjük szervezetünkből a káros anyagokat és felfrissíthetjük szervezetünket.

Folyadékböjt kúra

Lényegében olyan napokat kell terveznünk, amelyeken lényegesen sok folyadékot viszünk be a szervezetünkbe, és kerüljük a tartósítószerekkel teli ételeket, italokat. A legjobb folyadékok ilyenkor a természetes ivóvíz, vagy a gyümölcslevek. Ha saját magunk készítjük el a gyümölcsökből az ivólevet, az a legjobb, hiszen valóban 100 % – os rost tartalmat vehetünk magunkhoz. A víz pedig oltja a szomjúságot. A sok ülőmunka lelassíthatja a szervezetünkből távozó salakanyagok útjait, azaz a bélmozgást, és ehhez hozzájárul a mozgásszegény életmód is. Erre a célra léteznek különböző gyógynövényekből összeállított teák is, például a zöld tea, vagy a salaktalanító teák, vagy a szárított csalánlevél tea, gyermekláncfű tea. Ezek kiváló salaktalanító anyagok, amelyekkel kitisztíthatjuk a belekben lerakódott salakanyagokat, amelyek nem ürültek ki. Ezeken a területeken újra felszívódnak a salakanyagok és megakadályozzák az újonnan bevitt táplálékban található rostanyagok és vitaminok felszívódását. Tehát a léböjt kúra mellé ajánlott a rendszeres testmozgás is.
Bőrtisztító kúra
Bőrünkben felhalmozódott káros anyagokat, mint például a por, vagy a kozmetikumok pórus elzáródást okozhatnak. A bőr jelezheti ezeket pattanásokkal, mitteszerekkel, zsíros vagy száraz felületekkel. Ezek kezelési formái nagyon sokoldalúak. Például az arcon lehet gőzterápiát alkalmazni, ezt otthon is ellehet végezni, hiszen egy edényben felforralt vízbe tehetünk gyógynövényeket (kamillát), s egy törölközővel letakarva fejünket fölé hajolhatunk. Ez segíti a bőr megpuhulását, a pórusok kitágulását. Ezután gyógyszertárban kapható bőrradírt lehet alkalmazni, mely nem tartalmaz tartósítószert, sem egyéb káros anyagokat, csak gyógynövényeket. Az arcbőrön a pattanásokat, mitesszereket nem érdemes nyomkodni, mert a bőrön később megjelenhetnek a nyomkodás utáni sebek. A teljes bőr felfrissülésére elmehetünk szaunába, ahol szintén alkalmazhatunk különféle illóolajokat ízlés szerint. Fontos a szauna megfelelő használata! Asztmások vagy szívbetegek ne alkalmazzák, ugyanis a szaunában forró gőz van, s az ajánlott 15 – 20 perces gőzölés után hideg vízben kell megmártózni, sok helyen jelzik is, hogy csak saját felelősségre alkalmazzuk. Tehát akinek nincsenek asztmás vagy szívbéli problémái, nyugodtan alkalmazzák ezt a módszert, hiszen a bőr kiizzadja a káros anyagokat.
Alkalmazhatunk iszappakolást is, mely kevésbé veszélyes azokra a személyekre, akik nem tudják magukról, hogy légszomjuk van, vagy esetleg válthat ki náluk a hirtelen nagy hő ájulást, vagy rohamot. Az iszappakolás jótékony hatású a bőrre, hiszen testmasszázs után a felfrissült bőrre alkalmazzák, mikor a véredények felpezsdülnek, s a vérkeringés jobban működik. Az iszap a bőrön megszárad, és magába szívja a káros anyagokat, melyek a bőr felületén találhatóak.
Fontos tudni, hogy bármelyik tisztítókúrát választjuk is, a méreganyagok csak az ásványi anyagokhoz kötődve tudnak kiürülni a szervezetből, ezért fontos odafigyelni a fokozott ásványi anyag bevitelre!

Ezt mindenképpen olvasd el!

Néhány tisztítókúrák

A böjtölés nem új keletű gyógymód, már ősidők óta alkalmazzák prevenciós céllal. Ma a különféle …

Leave a Reply