Hozzávalók.
50 dkg liszt
6dkg zsír vagy 10 dkg vaj
15 dkg porcukor
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 db egész tojás
4 evőkanál folyékony méz
4 evőkanál tejföl
Krémhez
3 tojássárgája
3 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 púpozott evőkanál liszt
7 dl tej
20dkg vaj
20dkgporcukor
3-4 evőkanál rum
Elkészítése
50 dkg lisztet elmorzsoljuk 6 dkg zsírral vagy 10 dkg vajjal. Hozzáadjuk a 15 dkg porcukrot,1 kávéskanál szódabikarbónát,2 egész tojást,4 evőkanál folyékony mézet, és kb. ugyanennyi tejföllel jól kidolgozott tésztát készítünk. 4 egyenlő részre osztjuk, kissé pihentetjük, és késhátvastagságúra nyújtjuk. Világosra sütjük a tepsi hátlapján vagy sütőlemezen, amit jól megzsírozunk. A lapokat külön sütjük meg. Gyorsan sül.
Elkészítjük a krémet.
3 tojássárgáját 3 evőkanál cukorral habosra keverjük. Adunk hozzá 1 csomag vaníliás cukrot és 3 púpozott evőkanál lisztet, 7 dl tejjel simára keverjük, és sűrű krémet főzünk belőle. Amíg kihűl,20 dkg vajat 20 dkg porcukorral kikeverünk,3-4 evőkanál rumot adunk hozzá, és a kihűlt krémmel összekeverjük. A lapokat megtöltjük. Pikánsabb lesz, ha a második és harmadik lap közé nem krémet, hanem jóféle baracklekvárt kenünk.
Tetejére olvasztott csokoládét tegyünk.
Pár órás pihentetés után lehet csak szeletelni, mert a lapok törékenyek.