Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Egészséges fogyás: együnk almát naponta

Egészséges fogyás: együnk almát naponta

Lehet, hogy mindent megpróbáltunk már a fogyás érdekében, és mégsem jártunk igazán szerencsével. A jó hír az, hogy egyszerű, mindennapi ételek és szokások lehetnek a legcélravezetőbbek, akkor is, ha más módszerek haszontalannak bizonyultak.
Az alma nagyszerű segítség a fogyáshoz, érdemes elkezdenünk naponta fogyasztani. Az almaevés az egyik legegyszerűbb, legtermészetesebb és legegészségesebb módja a fogyásnak. Mindegy, mikor esszük, csak jól járunk vele.
Legjobb, ha naponta 3 almát megeszünk, olykor akár többet is. Ha a rágcsálnivalókat almával helyettesítjük, azzal csak magunknak teszünk jót. Amikor csak valami egészségtelen rágcsálnivalóra fáj a fogunk, együnk meg egy almát vagy banánt. Igaz, hogy erre kezdetben valószínűleg kicsit kényszerítenünk kell magunkat, de egy idő után már jobban fog esni, ha almát rágcsálunk, mintha péksüteményt vagy csipszet majszolnánk.
Ha úgy tetszik, megehetünk egy-egy egész almát étkezések előtt. Így kevesebbet kívánunk majd enni, mivel már ettünk valami laktatót.
Az alma kalóriában szegény: egy közepes méretű csak körülbelül 70 kalóriát tartalmaz. Nyugodtan eszegethetjük, nem kell attól félnünk, hogy meghízunk tőle. Pektinben gazdag, ez egy olyan rost, ami az egészséges emésztést segíti elő. Emellett telítettségérzetet is okoz, úgyhogy egy alma után valószínűleg nem akarunk majd túl sokat enni.
Az almának magas a víztartalma. Sokan nem isznak megfelelő mennyiségű vizet, és a szomjúság úgy csaphatja be a szervezetet, hogy ételt kívánunk.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Leave a Reply