Kezdőlap / Egészség és fitness / Jóga / Mi is az a jóga?

Mi is az a jóga?

A jóga magában foglal meditációt és olyan gyakorlatokat, amelyek lehetővé teszik a rugalmas légzést, csökkentik a stresszt és megőrzik az egészséget. Emberek több ezer éve gyakorolják ezeket a gyakorlatokat, amely Indiából indult el. A jóga azon az elgondoláson alapul, hogy a test és az elme egy. A gyakorlatok megváltoztatják a világnézetet és megnyugtatják a lelket.

Két alapvető összetevője a feladatoknak a helyes légzés és a helyes gyakorlatok. Ezeknek köszönhetően kialakulnak olyan testhelyzetek, ahol a test nyúlni tud. Testhelyzetek lehetnek: állva, ülve, fekve vagy akár fejenállva. Miközben gyakoroljuk a különböző testtartások elsajátítását, addig a helyes légzésgyakorlatok segítségével pihentetni lehet az izmokat, amely fenntartja az egyensúlyt és a testtartást a fejben.
Sok fajtája létezik a jógának, például: Hatha jóga. Ezek a különböző típusok eltérő szempontokra összpontosítanak, de a cél mindegyiknél ugyanaz. Ami a jobb fizikai és mentális egészség elérése, egy magasabb szinten lévő egység megtestesítése.

A legtöbb embernél, aki kipróbálja ezeket a testgyakorlatokat, növelik a rugalmasságot és csökkentik a stresszt. Ha hosszabb ideje szenved valamilyen egészségügyi problémával, akkor gyakran szokták az orvosok egyesíteni a hagyományos orvosi kezelést a jógával.
Számos tanulmány kimutatta, hogy a jóga csökkenti a vérnyomást, javítja az egyén jobb-érzését és az asztmás betegeknél segít a könnyebb légzés elsajátításában. Például egy hat hónapos jóga program javította a fáradékonyságot sclerosis multiplex-es betegeknél.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A jógaterápia tudományos alapja

A tudósokat azóta foglalkoztatja a jóga agyra és testre gyakorolt hatása, amióta az betört a …

Leave a Reply