Kezdőlap / Egészség és fitness / Mi mindenre jó a fogkrém?

Mi mindenre jó a fogkrém?

A fogkrém a mindennapi testápolás része, ezért minden háztartásban van belőle. A fogmosáson kívül segítségünkre lehet, ha valamiből éppen kifogytunk otthon, sőt drágább szerek árát is megspórolhatjuk vele.

Cipőtisztításhoz: ha nincs otthon cipőkrém, használhatunk fogkrémet a bőrcipő kopásainak eltakarására. Egy textildarab segtségével dörzsöljük a fogkrémet a kopott részre, és cipőnk újra szép lesz. A tornacipő gumitalpát is tisztíthatjuk vele.

Szépségápolásban: sokan a fogkrémért nyúlnak, amikor egy pattanás megjelenik az arcukon. Ha egy kis borsónyit teszünk a kritikus helyre este lefekvés előtt, a pattanást leszárítja. Amikor reggel lemossuk a fogkrémet, a pattanás jó eséllyel kisebb lesz, vagy el is tűnik. Kerüljük azonban a fehérítő fogkémeket, mert hidrogén-peroxid tartalmuk irritálhatja a bőrt. Ha nagyon érzékeny a bőrünk, akkor inkább ne alkalmazzuk a módszert.
A fehérítő fogkrém a köröm radírozására kiváló. Egy régi fogkefe segítségével dörzsöljük be vele a körmünket: eltűnteti a sárgás elszíneződéseket.

Tisztítószerként: ha elfogyott a tisztító- vagy súrolószerünk, fogkrémmel tisztíthatjuk a mosdót vagy a fürdőkádat. Csiszoló hatása miatt eltávolítja a vízkövet. A nedves felületre dörzsöljünk fogkrémet kefével, majd vízzel öblítsük le.
Ha a gyerekünk zsírkrétával a falra rajzolt, fogkrémmel és kefével el tudjuk távolítani a művet.
Szúnyogcsípésre: ha megcsíptek minket a szúnyogok, tegyünk a csípésre egy kis fogkrémet. A mentol hűsít, a triclosant tartalmazó fogkrémek pedig gyulladáscsökkentő hatással is bírnak.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az immunrendszer visszaállítása kemoterápia után

A kemoterápia arra szolgál, hogy a daganatos sejteket gyógyszeresen elpusztítsák, megakadályozva őket abban, hogy tovább …

Hozzászólás