Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / A nadrág nem hazudik

A nadrág nem hazudik

Néhány dolgot érdemes tudnunk a fogyásról, mielőtt nekikezdünk, hogy ne csodálkozzunk, ha nem minden úgy alakul, ahogy képzeltük. Ne essünk kétségbe, ha egy darabig nem mozdul a mérleg nyelve!
1. Lehet gyorsítani az anyagcserét. Ráadásul ez nem is olyan bonyolult: a mozgás mindenképpen hasznos erre, akárcsak bizonyos ételek. A fűszerek, az erős paprika vay a zöld tea serkentik az anyagcserét. A zöld teát kapszula formában is szedhetjük, de célszerűbb, ha megisszuk.
2. A víz elnyomja az éhséget. Sokszor azt hisszük, hogy éhesek vagyunk, közben pedig szomjasak. Legközelebb, ha édességért nyúlnánk, inkább igyunk meg két pohár vizet. Elég valószínű, hogy úgy érezzük majd utána, hogy tele vagyunk. Ha mégis éhesek maradunk, legalább meggyőződtünk róla, hogy nem fölöslegesen eszünk.
3. A rost hozzásegít a fogyáshoz. Ha rostot fogyasztunk, akkor tovább érezzük telítettnek magunkat. Egy egészséges reggeli után, ami zabpehelyből vagy magas rosttartalmú gabonából áll, könnyen lehet, hogy ebédig meg sem éhezünk. A rost azért is hasznos, mert eltávolítja a zsírokat a szervezetből.
4. Mindent szabad – mértékkel. Az egyik legfőbb oka annak, hogy az emberek feladják a fogyókúrát az, hogy megvonják maguktól az összes kedvenc ételüket. Diétázás helyett inkább váltsunk életmódot, így kedvelt ételeinknek is jut szerep. Ugyanis ha mindent, amit szeretünk mellőzünk, ahelyett, hogy mértékel élveznénk, könnyen azon találjuk magunkat, hogy félredobjuk a sárgarépacsíkokat és rávetjük magunkat egy halom édességre.
5. A nadrág nem hazudik. Még ha a mérleg mindig ugyanannyit mutat is, nem ez a lényeg, hanem az, hogy jó ránk a kisebb nadrágunk. Ahogyan zsír helyett izom rakódik ránk, azt vehetjük észre, hogy a súlyunk nem nagyon változik, hiszen az izom nehezebb mint a zsír. A látszat ellenére a zsírtól megszabadulunk, és később tovább tudunk fogyni.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás