Kezdőlap / Egészség és fitness / Férfi problémák / Miből ered a korai magömlés?

Miből ered a korai magömlés?

Nehéz egyetlen oknak tulajdonítani egy ilyen gyakori működési zavart. Különböző változó jelentőségű okokat írtak már le, de mi ebből most a két leglényegesebbet emeljük ki: a ritka közösülést és a nő viselkedését. Ezt követően meghatározzuk a korai magömlésben szenvedő férfi alaptípusát és a zavarok eredetét.
Ritkán adódó közösülés
Könnyű megértene, hogy ebben a helyzetben miért bajos a férfinek késleltetnie a magömlését. Ez az egyik legmeghatározóbb oka a magömlés korai voltának. A probléma elhalványodik, mihelyt a közösülések rendszeressé válnak, elérik vagy meghaladják a heti három alkalmat.
A nő viselkedése
Ez a viselkedés jelentékenyebb zavar okozója is lehet. Legyen bár az asszony feszült, szorongó, vagy túlságosan aktív, ki tudja billenteni egyensúlyából partnerét, ha az nem eléggé higgadt vagy nem ura önmagának. Ebben az esetben azonban a gyógyulást nem nehéz elérni, ha a partnerek kellő időt töltenek el egymás megismerésével.
A korai magömlésben szenvedő férfi alaptípusa
Valójában a korai magömlés kérdése főképpen akkor vetődik fel, amikor szinte mindig azonos módon a férfi nem képes magömlését uralni (kontrollálni), és néha a teljes reményvesztésig nekikeseredik. Ez az a jellegzetes eset, amellyel le lehet írni a magömlésben szenvedők alaptípusát, mert különös módon ezeknek a férfiaknak a panaszai, melyeket előadnak az orvosi rendelőben, mind nagyon hasonlóak.
Az első közösülések körülményei magyarázhatják-e a korai magömlést?
A korai magömlésre panaszkodó férfiak gyakran felidézik az első közösülések nyugtalanító, sót „veszélyes” körülményeit: ilyen vagy olyan okból kapkodniuk kellett, hogy hamar „elmenjenek”, féltek attól, hogy rajtakapják őket és ártanak a partnerüknek, vagy megvádolják a megértő prostituáltat – aki gratulál nekik a gyors aktushoz -, hogy csak kritizálni tudott. És végül, mert tudatában voltak, hogy az előjáték nem lehetett kielégítő, szerettek volna beszélni arról a félelemről, hogy esetleg valami rosszat tesznek a barátnőjüknek. Zavarta őket, hogy ezt egy orvossal beszéljék meg, s ezért senkivel sem beszéltek róla, így ez a magatartásuk állandósult.
Azonban a korai magömlésnek ez a magyarázata, amely a viszonylag nem régi keletű előzményeknek kizárólagos szerepet tulajdonít, minden valószínűség szerint túlzottan egyszerű és primitív, még akkor is, ha némely embernél igaznak bizonyul. Minthogy a magömlés mindig gyors volt, már az első maszturbációk idején is, enyhe túlzás csak az első közösülések ártó körülményeire hárítani a felelősséget.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A férfiak kopaszodása

A férfiak zöme tapasztalja fájóan, hogy először a homlokuk magassága nő meg. Többen kétségbeesetten fedezik …

Hozzászólás