Kezdőlap / Divat-szépség / Miért vannak ráncaink?

Miért vannak ráncaink?

Az időjárási hatások általában sokkal több kárt tudnak okozni, mint azt a napsütés gyanútlan szerelmesei egyáltalán el tudnák képzelni. A napsugarak, különösen ha egyidejűleg a szél hatása is érvényesül (strand!), gyorsan öregítenek. Télen az arcbőrt a meleg lakások és a kinti hideg környezet közötti hőmérséklet-különbség teszi próbára. Mindezeken túl pedig az örökletes tényezők is szerepet játszanak abban, hogy az arcon már olyan korán ráncok kezdenek kialakulni.
Ha finom, felületes kis ráncokról van szó – általában ilyenkor a bőr nagyon száraz is -, akkor a kémiai hámlasztás igen előnyös kezelési módszer lehet. A bőrön képződött foltokat, a pigmentfelszaporodást, a megrepedt kis¬ereket is képes eltüntetni ez a módszer. A frissen képződő, új bőr olyan fiatalnak tűnik amilyet az arcbőr felvarrásával nem lehet elérni. A finom homlokredők eltüntetésére is nagyon bevált a kémiai hámlasztás. Ugyancsak feltétlenül ajánlani lehet ezt az eljárást az ajak – elsősorban a felső ajak – körüli kicsiny, függőleges barázdák eltüntetésére. (Sokszor ezek miatt a kis ráncok miatt kenődik el az ajakrúzs.) Az anyajegyek eltávolítására viszont nem használható a kémiai hámlasztás, főleg a nagyobb anyajegyek eltüntetésére nem. Nem a legjobb hatású a nyak, a kéz, a felkar és egyéb testtájak kezelésére sem. Ezeken a területeken ugyanis a bár nem csupán vékonyabb, mint az arcon, hanem kevesebb izzadságmirigyet és szőrtüszőt tartalmaz. Ezeknek pedig nagy szerepük van a hámlás utáni gyógyulási folyamatokban. Sok kozmetikai sebész ezért egyáltalán nem hajlandó például a kézfejet hámlasztással kezelni.
A nők jórésze egyébként ismeri a hámlasztás hatását, hiszen az otthon használható pakolásokkal, maszkokkal végzett kozmetikai hámlasztás hasonló elveken alapszik.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A zsírszövet eltávolítása

Aki már egyszer komolyan harcolt a túlsúlya ellen, az jól tudja, hogy tulajdonképpen egészen elfogadható …

Hozzászólás