Kezdőlap / Migrén / Migrén ellen

Migrén ellen

Sok esetben a fejfájás olyan egyszerű okoknak tudható be, mint a rossz közérzet, vagy éppen az időjárás változása, s ma már számtalan homeopátiás szer, és ártalmatlan orvosság nyújt gyors segítséget ellene. Sokan a migrént egy egyszerű fejfájással azonosítják, pedig a két probléma nem egy és ugyanaz.

A Migrén tünetei:
A fejfájással ellentétben a migrén rohamként tör az emberre. Ez egy komoly egészségügyi rendellenesség, melynek tünetei szerteágazóak az enyhétől egészen a súlyosig terjedhetnek. Tanulmányok szerint az ezt átélők 78%-a kényszerül arra, hogy abbahagyja a napi tevékenységét. Világszerte kétszer-háromszor több nő szenved ettől a betegségtől, mint férfi. Ennek igen egyszerű biológiai oka van, méghozzá a női nemi hormonok.

A migrén általában serdülőkorban kezdődik, de az egyén már a születésétől fogva fogékony a visszatérő fejfájás rohamokra. Tudósok szerint a betegek állapota javul, ahogy öregszenek, egyre kevesebb tünet jelentkezik egy-egy roham alatt.

Hogy kezelhető?

Ha többször is észleljük magunkon a migrén tüneteit vagy megfigyeljük azok súlyosbodását, rögtön forduljunk szakorvoshoz, hiszen ki kell zárni a lehetséges háttérben megbújó betegségeket. Amikor már biztosak lehetünk benne, hogy nem neurológiai rendellenesség okozza a tüneteket, akkor jöhetnek a házi praktikák a kezelésére.
Ha lehetőségünk van rá, akkor feküdjünk le pihenni pár órára egy elsötétített, csendes helyiségben. Ha erre nincs mód, akkor igyunk sok-sok folyadékot, és segíthet még a gyógyszertárakban kapható természetes anyagokból készült menta olaj, amelyet nedves vattára cseppentve szagolgathatunk, vagy párologtathatunk. Nyugtató és hűsítő hatása rendkívül jó érzés a hasogató fejünknek.

A jóga is jót tehet.Jógázz!
Próbáld ki a jógát, hiszen jelentősen csökkenti a stresszt, egyes gyakorlatok pedig lazítják a nyak és a fej izmait, melyek görcsös állapota összefügghet a migrénnel.

A magnézium is segíthet
A túl kevés magnézium csökkentheti a vár agyba áramlásának sebességét, valamint alacsony vércukorszintet idézhet elő – mindkét jelenséget összefüggésbe hozzák a migrénnel. A friss zöld levelű zöldségek, a bab, a paradicsom, a zab mind segítenek szinten tartani a magnézium menyiségét.

A koffeinnel vigyázz!!!
Napi több mint 300 milligramm koffein már komoly problémát is okozhat (ez a mennyiség három csésze közepes erősségű őrölt vagy öt csésze instant kávénak felel meg)görcsös összehúzódásra késztetheti az agyi ereket, ami migrént válthat ki.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan lehet a migrénes fejfájást kezelni?

Lehetőség van gyógyszer nélküli terápiákra is. Illetve a jól ismert gyógyszeres kezelésekre. A gyógyszer mentes …

Hozzászólás