Kezdőlap / Divat-szépség / Milyen kozmetikumokat vigyünk magunkkal a nyaralásra?

Milyen kozmetikumokat vigyünk magunkkal a nyaralásra?

A nyaralás előtti készülődés során sokan esnek abba a hibába, hogy “túlpakolnak” – olyan ruhákat, cipőket és kozmetikumokat visznek magukkal, amelyeket aztán nem használnak a nyaralás során, így azok feleslegesen járnak meg a táskában akár több száz kilométert is.
Kozmetikumok esetében – főleg, ha rövidebb időre utazunk – legjobb megoldás, ha a női magazinokban található, vagy a drogériákban ajándékba kapott minitermékeket, vagy a nyári szezonban szinte mindenhol, minden márkából megvásárolható utazóméretű kozmetikumokat visszük magunkkal. Ezek jóval kevesebb helyet foglalnak, és bőven elegendőek lehetnek akár 2 hétre is. Ha mindenképpen ragaszkodunk a megszokott termékeinkhez, és nem találunk belőlük mini- vagy utazóváltozatot, vásárolhatunk üres, kisméretű tégelyeket is (vagy kimoshatjuk és eltehetjük például a szemkrémek tégelyeit, ha kifogyott belőle a krém), amelyekbe tehetünk bármelyik kedvenc krémünkből.
Mostanság több kozmetikai márka is előrukkolt ún. micellás oldattal, amely egy termékben ellátja az arctisztítók és a tonikok feladatait, így két termék helyett csak egyet kell vinnünk.
Semmiképp se feledkezzünk meg a napvédelemről, nemcsak a testünkre, hanem az arcunkra és a hajunkra is, ha az esetleg festett vagy melírozott.
Sminkek esetében is csak azokat a termékeket vigyük, amelyek elegendőek két-három fajta nappali és esti smink elkészítéséhez. Ne vigyünk el olyan termékeket, amelyeket otthon sem használtunk, vagy még nem próbáltuk ki – a nyaraláson úgysem az extrém sminkek próbálgatásával fogunk foglalkozni! Több márka forgalmaz kisebb-nagyobb szemhéjfesték-palettákat, amelyekbe sokszor magunk válogathatunk színeket, így jó ötlet összeállítani például egy barnás-bézses triót vagy négyest, és esetleg egy szürkés-lilás, vagy zöldes-sárgás kombinációt. Vigyünk olyan rúzsokat és szájfényeket, amelyeket minden alkalomhoz felvehetünk.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A zsírszövet eltávolítása

Aki már egyszer komolyan harcolt a túlsúlya ellen, az jól tudja, hogy tulajdonképpen egészen elfogadható …

Hozzászólás