Kezdőlap / Divat-szépség / Most ismerkedem a sminkek világával – milyen termékeket vásároljak?

Most ismerkedem a sminkek világával – milyen termékeket vásároljak?

Sokan elbizonytalanodnak, amikor először szembesülnek a sminkek hatalmas választékával, mert nem tudják, hogy merre érdemes elkezdeni a gyűjtögetést, melyek azok a termékek, amelyekre egy alap sminkkészletben mindenképpen szükség van, és melyek azok, amelyeket érdemes csak akkor megvásárolni, ha már magabiztosabbá, gyakorlottabbá válunk.
A készletünk összeállításánál a legfontosabb egy megbízható alapozó, korrektor és egy púder beszerzése, hiszen ha az arcunkat szépen ki tudjuk sminkelni, de a szemünket csak egyszerűbben tudjuk kifesteni, sokkal jobb lesz az összhatás, mint egy díszes szemsmink és egy foltos alapozás kombinációja esetén. Alapozóból mindenképpen válasszunk a bőrtípusunknak megfelelőt, például száraz bőrre ajánlott a folyékony alapozó, míg zsírosra inkább az ásványi vagy a porállagú, vagy olyan folyékony alapozó, amely mattító hatású.
Sminkkészletünkbe ajánlatos beszerezni egy fekete vagy barna szemhéjtust vagy szemceruzát, ezzel egy kis gyakorlás után is mindennap egyszerű, de mutatós sminket készíthetünk. Szempillaspirálból elegendő egyet vásárolni, hiszen ajánlatos a szempillaspirálokat háromhavonta cserélni, így felesleges betáraznunk. Érdemes beszereznünk pár szemhéjfestéket is, de elsősorban olyanokat, amelyek mindennapi viseletre alkalmasak, például barnás színeket. Amint ügyesebben visszük fel a szemhéjfestéket, megpróbálkozhatunk élénkebb színekkel és azok kombinációival is.
Rúzsok és szájfények, pirosítók közül is a legjobb, ha szintén olyan színeket választunk, amelyeket a legtöbb alkalomra felvehetünk, ha újoncok vagyunk, ne kísérletezzünk extrém színekkel.
Ecsetek közül csak azokat vegyük meg, amelyek feltétlenül szükségesek például a szemhéjtus vagy a szemhéjfesték felviteléhez. Ha kezdők vagyunk a sminkelésben, nem érdemes megvennünk egy egész ecsetkészletet, hiszen a legtöbb ecsethez hozzá sem fogunk nyúlni – jobban tesszük, ha idővel egyesével bővítgetjük a kollekciónkat, ahogy egyre otthonosabban mozgunk a sminkek világában.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A zsírszövet eltávolítása

Aki már egyszer komolyan harcolt a túlsúlya ellen, az jól tudja, hogy tulajdonképpen egészen elfogadható …

Hozzászólás