Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Az egészséges böjtölés

Az egészséges böjtölés

A böjtnek több jelentése is van: egyeseknek a húsvét előtti negyven napot jelenti, amikor böjtölnek, vagyis nem esznek húst. Van a fogyókúrás böjt is, amikor böjtöléssel bizonyos dolgot, vagy több dolgot megvonunk magunktól, így fogyunk. Tehát a böjt, mindenképp valamilyen megvonást jelent.
Ha böjtölünk, akkor méregtelenítjük a szervezetünket, a sok felhalmozódott káros anyagtól, és attól, amit válogatás nélkül sokszor megeszünk, még akkor is, ha nem vagyunk éhesek. Hiszen sokszor eszünk unatkozásból- ez az elhízás legegyszerűbb kiváltó oka. A káros hatásokat is semlegesíthetjük böjtöléssel, ilyenek az alkohol, a koffein, és a nikotin is.
Egészséges életmód folytatásához, egy évben legalább kétszer javasolt lé böjtöt tartani. Ez lehet tíz, de akár húsz napos is. A lé böjt előtt, mindenképp vizsgáltassuk ki magunkat, szakemberrel, hiszen böjtölni csak egészségesen lehet. Ezeken a napokon minimum három liter vizet fogyasszunk. Gyógyteát, vagy ásványvizet, gyümölcslevet, vagy zöldséglevet ihatunk, de lé böjt alatt nem lehet semmit enni, vagy mást inni. Ha még nincs ilyen típusú fogyókúrás tapasztalatunk, egyszerre csak egy, vagy két napig böjtöljünk, mert megterhelheti a szervezetet. Előfordulhat hogy megfájdul a fejünk, ez elkerülhető, ha már délelőtt minimum másfél liter folyadékot megiszunk. A lé böjt mellett vannak más, fogyókúrás, vagy diétás böjtök is. A lé böjt mellett, kipróbálhatjuk azt is, hogy (pl. egy hétvégén keresztül) csak gyümölcsöt eszünk egész nap. Ez is méregteleníti a szervezetet, és jótékony hatása van, hiszen feltölt vitaminokkal, és akármennyit ehetünk.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás